Ruskinja sa 16 godina očarala teniski svet: Đoković ima 22 grend slema, ja želim 25

Mira Andrejeva je pre nešto više od mesec dana proslavila svoj 16. rođendan, a ove godine je na Rolan Garosu jedna od teniserki o kojim se najviše priča

Svetski tenis bruji o novom velikom talentu u ženskoj konkurenciji. Mlada Ruskinja Mira Andrejeva uspela je da oduševi brojne fanove i mnogima postane simpatična, a da još uvek nije uspela da napravi neki veliki rezultat.

Supertalentovana devojčica iz Krasnojarska, rođena 2007. godine, plasirala se u treće kolo Rolan Garosa, gde će igrati protiv još jedne talentovane igračice - Amerikanke Koko Gof.

Andrejeva je do sada privlačila pažnju dobrim partijama u vrlo mladom uzrastu, ali i izjavama. Pre nekoliko meseci je sve iznenadila rečima da joj je Endi Mari najlepši teniser, a sada je govorila o svojim teniskim snovima.

"Moj san... Znam da je Đoković osvojio 22 grend slema, tako da ja želim da osvojim 25, ukoliko bude moguće", samouvereno je rekla tinejdžerka.

Koliko je Andrejeva uspela da ostvari govori i da je ove sezone već imala niz od 16 uzastopnih pobeda, koji je kompletirala na svoj 16. rođendan.

"Ali kao što moj trener kaže, ne želim da budem diva, nego da ostanem skromna. Ne mislim da sam do sada napravila velike stvari. Nisam osvojila nijedan turnir. Samo igram tenis. Ovo je treća runda Rolan Garosa", rekla je Andrejeva

Ova tinejdžerka je trenutno 143. teniserka sveta, a zbog plasmana u treće kolo, posle Rolan Garosa će ući u društvo 100 najboljih teniserki sveta.