Zašto je Jokić "jednorog" i ko jedini može da menja igru kao on

Nekadašnji trener Denver nagetsa i član Kuće slavnih Džordž Karl oduševljen je nastupima Nikole Jokića u plej-ofu NBA lige

Karl se oglasio na društvenim mrežama i istakao da je srpski reprezentativac jedan od igrača koji ima najbolju moć prilagođavanja i transformacije u poslednjih 15 godina.

"Grumenje", predvođeno Jokićem, koji je upisao svoj prvi tripl-dabl u finalu NBA lige, savladalo je Majami u prvoj utakmici 104:93.

To je bio debitantski nastup franšize iz Kolorada u finalu najjače lige na svetu, a momak iz Sombora je ponovo dominirao sa 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija.

"(Stef) Kari i Jokić su dvojica igrača koji imaju najveću moć transformacije u poslednjih 15 godina. Jokić kao centar šutira bolje od bilo koga pre i distribuira loptu kao i najbolji bekovi. Ne bih verovao da su ovi jednorozi postojali pre nekoliko decenija", napisao je Karl na Tviteru.

Srpski centar je u plej-of seriji zabeležio devet tripl-dabl učinka, u proseku ima 29,8 poena, 13,1 skok i 10,5 asistencija na 16 odigranih utakmica, a Nagetsi su neporaženi kod kuće.

Naredni meč između Denvera i Majamija na programu je u noći između nedelje i ponedeljka.