Šok za Denver - Jokić ubacio 41 poen, Majami im svejedno "ukrao" pobedu

Nagetsi pored Srbina nisu imali dovoljno raspoloženih igrača, pa je Hit iskoristio pad u njihovoj igri početkom poslednje četvrtine i napravio preokret da stigne do 1-1 u finalnoj seriji

Košarkaši Majamija izjednačili su na 1:1 u velikom finalu NBA lige, pošto su u drugom meču napravili "brejk" u Denveru pobedom 111:108.

U vrlo uzbudljivom meču, sa nekoliko preokreta, Denver je u poslednjem napadu imao šut za izjednačenje, ali je Džamal Marej promašio.

Bila je ovo još jedna maestralna partije Nikole Jokića, ali ni ona nije pomogla Nagetsima da sačuvaju prednost domaćeg terena. Postigao je 41 poen, zabeležio i 11 skokova i četiri asistencije za skoro 42 minuta u igri, ali je podrška njegovih saigrača izostala.

Marej je meč završio sa 18 poena, dok je Eron Gordon dodao tek 12. Sa druge strane, Majami je imao više raspoloženih igrača. Gejb Vinsent je ubacio 23, Bem Adebajo i Džimi Batler po 21 poen, ali je "meč viner" bio Dankan Robinson, koji je postigao 10 vezanih poena u preokretu na početku četvrte četvrtine. Nikola Jović nije dobio šansu u ekipi Majamija.

Denver će sada morati da u naredna dva susreta gostuje u Majamiju. Treća utakmica finalne serije igra se u noći između srede i četvrtka od 2.30 sati, a šampion NBA lige postaće tim koji prvi stigne do četiri pobede.