Katalonija podrhtava – Mesi zbog Barse stavio Saudijsku Arabiju "na čekanje"

Dan pošto je otac najboljeg fudbalera svih vremena istakao da "postoji velika želja sa povratkom u Barselonu", nade navijača dodatno su podgrejane

Prema pisanju stranih medija, Lionel Mesi odložio je transfer u El Hilal iz Saudijske Arabije kako bi istražio mogućnost povratka u Barselonu.

Omaleni Argentinac je tako "na čekanje" stavio najveću ponudu u istoriji fudbala, po kojoj bi dobijao pola milijarde evra po sezoni.

Leov otac i menadžer Horhe Mesi bio je na sastanku sa čelnicima šampiona Saudijske Arabije i saopštio im da sačekaju makar do leta 2024. godine, jer njegov sin želi da se vrati u Barselonu.

Prethodno je bio u prostorijama katalonskog giganta, gde se susreo sa predsednikom Đoanom Laportom i njih dvojica su dobili "zeleno svetlo" od La Lige da je klub rešio sve probleme koji se tiču finansijskog fer-pleja i da može da dovede pojačanja.

"Leo želi da se vrati u Barselonu i ja bih voleo da ga vidim tamo. Prelazak u Barselonu je zasigurno opcija", rekao je Horhe Mesi posle sastanka sa Laportom.

Čovek koji je sa klubom osvojio 35 trofeja i vratio ga u sam vrh evropskog fudbala želi da oseti čari igranja u Kataloniji makar još jednu sezonu. Njemu 30. juna ističe ugovor sa Pari Sen Žermenom i on se već oprostio od kluba.

Mediji u Barseloni ističu i da je Mesijeva supruga Antonela Rokuzo važan faktor u ovom transferu jer insistira na povratku zbog trojice sinova koji su započeli školovanje u Barseloni.

Mesi je čuvene plavo-crvene boje nosio od 2000. do 2021. godine, četiri puta je pokorio Evropu, a etablirao se i kao najbolji svih vremena sa sedam osvojenih Zlatnih lopti.

Osvajanjem druge titule u Ligi 1 sa "svecima" postao je, uz Danija Alvesa, najtrofejniji fudbaler u istoriji sa 42 pehara.