Novak: Pobede se moraju zaraditi, Hačanov uvek priredi bitku

Srpski teniser Novak Đoković, izjavio je nakon pobede i plasmana u polufinale Rolan Garosa, da je očekivano vodio veliku bitku protiv Rusa Karena Hačanova

Đoković je nakon tri sata i 43 minuta, eliminisao Rusa Karena Hačanova, sa 3:1 u setovima.

Srpski teniser je nakon meča, izjavio da je očekivano vodio veliku bitku protiv kvalitetnog rivala.

"Meč je bio težak zbog protivnikovog kvaliteta. U prva dva seta pravio sam mnogo grešaka. Ušao sam sporije u meč, grešio, ali sam odigrao savršen taj-brejk i od tog trenutka sam podigao par nivoa svoj kvalitet igre", izjavio je Đoković nakon meča.

On je dodao da se svaka pobeda, pogotovo na ovom nivou, mora zaslužiti.

"Uspeo sam da završim meč, velika je bila borba, što se očekuje u ovog fazi. Niko ne poklanja pobede, moraju se zaraditi i zadovoljan sam što sam ovako veliki izazov preskočio".

Novaka je nakon meča intervjuisao Mats Vilander, koji je pitao srpskog tenisera o tome kako je moguće da su mu ruke sa godinama sve sigurnije. 

"Grešio sam na nekim lakim loptama i poenima, dešavaju se te stvari. Nisu mi ruke baš tako dobre kao što me hvalite“, kroz osmeh je rekao Đoković.

Na kraju, Đoković je imao reči hvale o protivniku iz Rusije.

"Plan je bio da miksujem u svojoj igri i to sam radio. Kratio sam lopte, menjao ritam, riternove i generalno sve udarce. To je na kraju dalo rezultata. Uvek je velika bitka sa Karenom, sjajan je momak, sjajan igrač i želim mu mnogo uspeha u nastavku sezone", zaključio je Novak.