Partizan ubedljivo do finala ABA lige, Cedevita Olimpija bez odgovora za crno-bele

Košarkaši Partizana savladali su u Beogradu ekipu Cedevita Olimpije sa 90:71 u odlučujućem, trećem meču polufinalne serije ABA lige

Iako se radilo o "majstorici" polufinalne serije regionalne lige, nije bilo previše neizvesnosti i uzbuđenja.

Ekipa Partizana je, reklo bi se, rutinski stigla do druge pobede nad Cedevita Olimpijom i tako izborila plasman u finale.

Tim koji sa klupe predvodi Željko Obradović, već u prvoj četvrtini nametnuo je ritam koji mu odgovara.

Razlika u kvalitetu bila je izraženija nego što je bio slučaj u prethodnom meču, pa je Partizan nakon uvodnih par minuta vodio sa ubedljivih 17:2.

Do kraja prve deonice, Cedevita Olimpija uspela je da se "probudi" i smanji razliku na 24:16.

Gosti iz Ljubljane, koliko-toliko, uspevali su da uhvate priključak, tačnije da ne dozvole Partizanu da se odlepi na osetniju razliku.

Ipak, kad god bi protivnik pravio mini-seriju i smanjivao deficit, srpski tim bi imao spreman odgovor i održavao i povećavao prednost.

U poslednjoj četvrtini, crno-beli su ponovo zaigrali za klasu bolje od rivala, te tako razbili sav otpor i došli do ubedljive pobede.

Kod Partizana su najefikasniji bili Zek Ledej sa 17, Naneli sa 12, Smailagić, Danilo Anđušić i Dante Eksum sa po 11 i Jam Madar sa devet.

Kevin Panter je dodao šest poena, a Matijas Lesor je postigao samo četiri, sve sa linije za slobodnih bacanja.

Ponovo je na terenu bio u mladi Savo Drezgić, ali nije postigao poen za nešto više od dva minuta.

Cedevita Olimpiju predvodili su Dragić sa 15 poena (5/7 trojke), Amar Alibegović je dao 11, a Matković i Edo Murić po 10 poena.

Partizan je tako stigao do ključne, druge pobede u polufinalnoj seriji, nakon što su prvi meč dobili veoma ubedljivo sa 85:70, ali su u drugom podbacili i doživeli poraz 95:83.

Crno-beli su izborili plasman u finale regionalne lige, ali je pitanje šta će se desiti, odnosno da li će to finale uopšte biti odigrano.

Zbog velikih nesuglasica oko termina igranja finala ABA lige, koji se poklapaju sa finalom Košarkaške lige Srbije, Crvena zvezda je najavila da neće igrati finale regionalnog takmičenja, po prethodno objavljenom rasporedu.