Sport

Jokić (sada) zauzima posebno mesto u Denveru i čitavoj Americi

Mural Nikole Jokića i Džamala Mareja osvanuo pre nekoliko dana na jednom zidu u Denveru, istom onom na kojem je bio mural posvećen Džordžu Flojdu, čija je smrt podigla SAD na noge

Umetnik Tomas Evans, poznat i kao Detur na društvenim mrežama, oslikao je fenomenalan mural posvećen herojima Nagetsa - Nikoli Jokiću i Džamalu Mariju.

Evans je pre nekoliko godina zapazio zid u Denveru koji bi mogao da oslika, a vlasnici zgrade dozvolili su mu da naslika mural sa likom Džordža Flojda, Afroamerikanca kojeg su ubili policajci u Minesoti, što je pokrenulo lavinu nemira u SAD.

Vremenom je mural izbledeo, pa je Evans preko njega, uradio mural posvećen medicinskoj sestri, prijateljici Triši Fernandes.

Ipak, i ovaj mural je vremenom izbledeo, pa je Evans odlučio, uoči finala NBA lige, da napravi novi, posvećen ljubimcima Nagetsa.

"Nervira me da ponovo bojim određene delove murala. Ponekad je lakše uraditi nov mural nego 'krpiti' stari svakog meseca", rekao je umetnik, prenosi "Atletik".

On ipak ne misli da se zaustavi na sadašnjem crtežu, već želi da doda još nekoliko stvari.

"Želim još Arona Gordona koji zakucava i još nešto u vezi sa trenerom Majkom Melounom. Kada osvojimo titulu, voleo bih da uradim i trofej", rekao je Evans.

Denver prvi put u istoriji igra u finalu NBA lige, trenutni rezultat u finalnoj seriji sa Majamijem je 1:1.

image