Surova dominacija Jokića - Denver pobedio, a ovakav "tripl-dabl" nikad nije viđen

Srpski košarkaš je još jednom odigrao partiju za anale, pošto niko pre njega u NBA finalima nije uspeo da odigra takav meč kakav je on upisao u pobedi Nagetsa protiv Majamija

Košarkaši Denvera uspeli su da "vrate brejk" i savladaju Majami na gostujućem terenu u trećoj utakmici finala NBA lige i trijumfom 109:94 stignu do prednosti od 2-1 u pobedama.

U meču u kom je Nikola Jokić odigrao još jednu istorijsku partiju, Nagetsi su uspeli da stignu do pobede koja ih je primakla na dva trijumfa od prvog šampionskog prstena u istoriji franšize.

Denver je u Majamiju pružio sjajnu partiju u drugom poluvremenu, a sve je predvodio neponovljivi Nikola Jokić sa 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija. To je ujedno i prvi put u istoriji svih NBA finala da je neki igrač ostvario učinak od najmanje 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija.

Uz to, Jokić je ovog puta imao i odličnu podršku saigrača. Džamal Marej je bio najefikasniji sa 34 poena, uz 10 skokova i 10 asistencija, dok je Kristijan Braun dodao 15.

Sa druge strane, Džimi Batler je predvodio Majami sa 28 poena, Bam Adebajo je ubacio 22 uz 17 skokova, ali to nije bilo dovoljno Hitu da ostvare drugu pobedu zaredom nad Denverom.

Naredni meč takođe se igra u Majamiju, a na programu je u noći između petka i subote od 02.30 časova.