Sport

Barselonina sramota - saopštenjem napali Mesija što se nije vratio

Posle 21 godine u klubu, 672 postignuta gola i pregršt osvojenih trofeja, Lionelu Mesiju je priređen ružan gest nakon što je odlučio da postane igrač Inter Majamija umesto da se vrati u Barselonu
Barselonina sramota - saopštenjem napali Mesija što se nije vratioGetty © Eric Alonso / Stringer

Lionel Mesi je doneo odluku i u narednoj sezoni nosiće dres Intera iz Majamija, kluba koji se takmiči u severnoameričkoj MLS ligi.

Uprkos brojnim pisanjima da bi mogao da se vrati u Barselonu posle dve godine provedene u Pari Sen Žermenu, od toga nema ništa, a sada je i katalonski klub načinio ružan gest napavši najboljeg fudbalera sveta.

Mesiju ovog leta ističe ugovor sa PSŽ-om i slobodan je u izboru nove sredine. Argentinac je imao ponudu iz Saudijske Arabije vrednu 1,5 milijardi evra, odnosno 500.000.000 evra po sezoni, ali ju je odbio zbog porodice.

Sve vreme je Barselona "kružila" oko svog najvećeg igrača u istoriji, ali klub nije mogao da mu garantuje da će biti registrovan za nastupe u takmičenjima čak i kada bi se vratio na "Nou Kamp" da igra sa drastično smanjenom ili čak nepostojećom platom.

Barselona mora da poštuje striktna finansijska pravila La Lige, a uz dolazak Mesija bi morala i da smanji primanja drugih igrača u timu i da napravi dodatnog mesta u budžetu prodajom igrača. Pored svega toga, nisu mogli da Mesiju garantuju da će biti registrovan. Zbog toga je Mesi rešio da ne rizikuje i odlučio se za Inter Majami, a Barselona se posle svega oglasila i praktično napala Mesija i njegovog oca Horhea.

"Horhe Mesi, otac i agent Lionela Mesija, u ponedeljak 5. juna obavestio je predsednika Barselone Đoana Laportu da će njegov sin preći u Inter iz Majamija uprkos tome što je dobio ponudu Barselone. Obe strane su želele da ponovo nosi ovaj dres, ali... Laporta je razumeo i poštovao Mesijevu odluku da se takmiči u manje zahtevnoj ligi, daleko od svetala reflektora i pritisaka koji je imao prethodnih godina", stoji u potpuno nepotrebnom saopštenju Barselone.

Podsetimo, Mesi je u Barselonu došao još kao 13-godišnjak i proveo je 21 godinu u klubu. Za to vreme, odigrao je 778 utakmica i na njima zabeležio 672 gola i osvojio sve moguće trofeje po više puta. Usled finansijskih problema kluba otišao je u Pari Sen Žermen 2021.

image