Sport

Kirjos: Novak je razlog zbog kojeg igram tenis, želim da ga vidim u Australiji

Australijski teniser Nik Kirjos izjavio je da želi da vidi Novaka Đokovića u Australiji i da je najbolji srpski teniser jedan od razloga zbog kojih igra tenis.

Đoković još nije dobio „zeleno svetlo“ za nastup u Melburnu, iako je nedavno izjavio da ima pozitivnih naznaka.

Novak je dugo imao veoma loš odnos sa Kirjosom, najviše zbog ponašanja mladog Australijanca, ali je upravo Nik bio taj koji je branio Srbina tokom situacije iz januara ove godine.

„Nadam se da će doći. Nadam se zbog sporta. Videli smo kako jedna legenda odlazi (Rodžer Federer) i to je već momenat kada niko ne može da popuni to prazno mesto“, rekao je Kirjos za „Herald san“.

Njih dvojica su postali dobri prijatelji i čak su igrali u finalu Vimbldona, koje je pripalo srpskom asu.

„Dok su Novak i Rafael Nadal tu, moramo da imamo te tenisere na Australijan openu. Želimo da vidimo najbolje tenisere ovde. Želim da se takmičim i želim da vidim Novaka.“

Novak je deportovan iz Australije početkom godine, ali Kirjos veruje u drugačiji scenario početkom 2023.

„On je jedan od razloga zašto igram. Kao dete sam želeo da vidim najbolje tenisere na najboljim stadionima. Zato se nadam da će biti tu. Imao je veoma težak period u poslednjih devet meseci i nije mogao da igra gde je hteo. Nadam se da će Australija da ga primi raširenih ruku“, zaključio je Kirjos.

Australijan open na programu je od 16. do 29. januara sledeće godine.

image