Sudije odbijaju da sude finale ABA lige, čeka se potvrda takmičenja

Četvorica srpskih sudija obavestilo je čelnike ABA lige, da ne žele da se nađu u izboru arbitara koji će suditi finale ABA lige između Crvene zvezde i Partizana

Nema kraja drami i pritisku koji se stvaraju oko finalne serije regionalne ABA lige.

Brojna saopštenja iz tabora obe ekipe, ali i organizatora takmičenja, sada su nadmašile i informacije da čak četvorica sudija odbijaju da sude finale između "večitih" rivala.

Kako prenose brojni domaći mediji, čelnicima ABA lige stiglo je obaveštenje od strane  Ilije Beloševića, Milivoja Jovčića, Uroša Nikolića i Uroša Obrkneževića, da ne žele da se nađu u izboru arbitara koji će suditi finale ABA lige između Partizana i Crvene zvezde.

Na sastanku čelnika KLS i ABA lige, usvojen je plan da se prve dve utakmice finalne serije KLS igraju 9. i 11. juna, a eventualna treća 12. juna.

Takođe, odlučeno je da borba između "večitih" za titulu prvaka ABA lige počne 13. juna, a termini preostalih susreta biće naknadno saopšteni.

Informacije o tome da pomenute srpske sudije ne žele da sude finale regionalne lige, još uvek nisu potvrđene i zvanične, ali se očekuje da će ABA liga uskoro reagovati i delegirati sudije za finalnu seriju.