ABA liga: Finale počinje 13. juna; Vojinović: Nadam se da će Partizan pokazati razumevanje

Organizatori ABA lige objavili su na zvaničnom sajtu raspored finalne serije, koja počinje sa prvom utakmicom Partizana i Crvene zvezde 13. juna od 20 časova. Sportski direktor takmičenja Milija Vojinović, izjavio je da se nada da će Partizan imati razumevanja i prihvatiti termine odigrafanja finalne serije

Prvobitno su organizatori ABA lige objavili datume utakmica finalne serije, koji se preklapaju sa terminima završnice Superlige Srbije.

Crvena zvezda je pre toga saopštila da će prvo igrati finale domaćeg prvenstva, a potom finalnu seriju regionalne lige.

Po novom planu prvo će se igrati finale Košarkaške lige Srbije između Crvene zvezde i FMP-a, a potom finale ABA lige između crveno-belih i crno-belih.

Košarkaški klub Partizan odbio je potom pomeranje starta finalne serije ABA lige sa 12. na 13. jun, o čemu je čelnike regionalne lige u otvorenom pismu obavestio Zoran Savić, sportski direktor Partizana.

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović izjavio je da se nada će Partizan imati razumevanja i na kraju prihvatiti termine odigravanja finalne serije.

"Sve navedeno je u interesu same ABA lige, smatrajući da je publika veliki poslovni interes, a potvrda toga su rekordi po gledanosti na utakmicama. Nadam se da će ovoga puta KK Partizan biti taj koji ima razumevanja i da će se ponašati u skladu sa zajedničkim interesima ABA lige, kada je u pitanju pomeranje početka finalne serije za samo jedan dan", istakao je Vojinović.

Dodaje sportski direktor takmičenja da pomeranje termina za jedan dan ne stavlja KK Partizan u podređen položaj u odnosu na rivala.

"Na kraju, iskreno se nadam da će KK Partizan, učiniti sve što je u njegovoj moći da predstojeće finale plej-ofa prestavlja krunu sezone i da teren bude jedino merilo gde će se rešavati pitanje šampiona. A, da svaka utakmica bude spektakl koja će služiti na čast finalistima i samom takmičenju", zaključio je Vojinović.