Sport

Đoković: Video sam da se Alkaraz muči, ali ponosan sam što sam u finalu

Srpski teniser će u nedelju imati priliku da postavi novi rekord po broju grend slem trofeja, ali i da se vrati na prvo mesto ATP liste
Đoković: Video sam da se Alkaraz muči, ali ponosan sam što sam u finaluGetty © Julian Finney / Staff

Novak Đoković je savladao Karlosa Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa 3:1, po setovima 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 i tako stigao do sedmog finala u karijeri na pariskom grend slemu. Srpski teniser je slavio u meču u kom se Španac mučio sa grčevima u desnoj nozi, koja je uticala na njegovu igru u trećem i četvrtom setu.

Posle meča, osvajač 22 grend slema je istakao da mu je žao što je na taj način stigao do finala Rolan Garosa.

"Pre svega, Karlos nije imao sreće. Na ovom nivou, šteta je. Poslednje što želiš su grčevi i fizički problemi u kasnoj fazi grend slema. Žao mi je i nadam se da može da se oporavi i uskoro vrati na teren. Rekao sam mu na mreži, zna on koliko je mlad i ima dosta vremena ispred sebe i siguran sam da će osvajati ovaj turnir mnogo puta. Veliki je borac, sjajan je momak i zaslužuje podršku. Teško je za njega da ne zna da li da preda meč ili da odigra do kraja. Ali čestitam mu na borbenom duhu i što je ostao do poslednjeg poena na terenu", rekao je Đoković na terenu u razgovoru sa Aleksom Korečom.

On je istakao da ni njemu nije bilo fizički lako da održi nivo igre.

"Mislim da smo obojica bili na fizičkom limitu pred kraj drugog seta, nisam se ni ja osećao nimalo sveže tada. Ali onda su se dogodili njegovi grčevi i od tog trenutka je bio drugačiji meč. Hteo sam samo da ostanem fokusiran. Video sam da se muči, ali nisam želeo da mnogo razmišljam šta se dešava na drugoj strani mreže. Nije lako zadržati taj intenzitet na terenu. U prvih set i po sam igrao jako dobro, imao sam šanse, a na kraju drugog seta je on bio bolji igrač. Morao sam da igram agresivno, da rano udaram lopticu jer ako to ne radim, onda će on to. On voli taj dinamičan stil tenisa, snažan je i brz i morao sam da pariram i da pokušam da budem bolji. Bilo je iscrpljujuće. Neverovatno sam ponosan što sam stigao do još jednog finala."

Na kraju je imao kratku poruku i na francuskom jeziku, istakavši da ovime posao nije završen.

"Nije još gotovo, imam još jedan meč da igram za par dana, za tu 23. grend slem titulu. Živim san trenutno, šta drugo da kažem. Još jedno finale Rolan Garosa. Želim da pokušam da pokažem svoju najbolju igru. Nadam se da ću ponovo osvojiti ovaj turnir", rekao je Đoković.

image