Jokić vodio Nagetse do novog brejka, Denver na korak do titule u NBA ligi!

Predvođena najboljim srpskim košarkašem, franšiza iz Kolorada sada ima tri meč lopte da prvi put u istoriji osvoji trofej "Leri O'Brajan"

Košarkaši Denvera napravili su novi brejk na Floridi i poveli 3-1 u pobedama nad Majamijem, u velikom finalu NBA lige.

Nagetsi su na krilima Jokića došli na korak do najvećeg uspeha u od nastanka kluba, pobedom u četvrtom meču rezultatom 108:95.

Momak iz Sombora nije blistao kako ume, ostao je bez tripl-dabla, najviše zbog činjenice da je početkom četvrte četvrtine zaradio petu ličnu grešku i morao je na klupu, ali i povrede skočnog zgloba iz rane faze utakmice.

Međutim, i pored toga, ali i uprkos nešto slabijoj šuterskoj večeri, odigrao je veoma dobru partiju.

Na terenu je proveo nešto više od 37 minuta i za to vreme postigao 23 poena (8/19 iz igre, 3/7 trojke), imao 12 skokova, četiri asistencije i po tri blokade, ukradene i izgubljene lopte.

Ni ovo veče nije moglo bez ispisvanja istorije, pa je tako srpski reprezentativac postao prvi igrač koji je u jednom plej-ofu imao 500 poena, 250 skokova i 150 asistencija.

Nijedan košarkaš pre Jokića nije uspeo da dođe do ovih brojeva u jednom plej-ofu, što samo pokazuje koliko dominira momak iz Sombora u poslednja dva meseca.

Ekipa Majka Melouna je od starta duela imala prednost i sjajnom odbranom ugušila napade rivala.

Ni Džamal Marej nije bio na dosadašnjem nivou (15 poena i 11 asistencija, uz šut iz igre 5/17), ali je Denver u tim trenucima pokazao da nije ekipa koja se oslanja samo na dvojicu igrača.

Posebno se istakao Eron Gordon, koji je 15 poena postigao u drugoj četvrtini i na kraju bio najefikasniji sa 27, uz sedam skokova i šest asistencija.

Nije Majami uspevao da se razigra, treći put u finalnoj seriji "grumenje" ih je svelo na 95 i manje poena, pa se polako sprema velika fešta u Koloradu.

Veliku ulogu u pobedi imao je i Brus Braun sa 21 poenom, uključujući i trojku na minut do kraja, kojom je otklonio sva pitanja oko pobednika.

Na drugoj strani, najbolji je bio Džimi Batler sa 20 poena, dok je Bem Adebajo zabeležio dabl-dabl (20 poena i 11 skokova).

Serija se sada vraća u Denver, gde će Nagetsi prvu priliku da osvoje šampionski prsten imati u noći između ponedeljka i utorka po srednjoevropskom vremenu.