Sport

Jokić: Đoković mi je pisao, stvarno!

Dvojica najboljih srpskih sportista odnedavno su u kontaktu i imaju priliku da maltene u istom trenutku učine nešto što niko pre njih nije
Jokić: Đoković mi je pisao, stvarno!© Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Srpski košarkaš Nikola Jokić otkrio je da je dobio poruku od Novaka Đokovića i da je velika privilegija imati najboljeg tenisera sveta za sunarodnika.

Jokić je na konferenciji za medije posle pobede Denvera u Majamiju (108:85) rekao da je poruka stigla, nakon što je nedavno priznao da nema njegov broj, posle čega je Đoković iz Pariza poručio da je nabavio broj i da će mu se javiti.

"Poslao mi je poruku, pisao mi je, stvarno. Nije lagao", počeo je Jokić.

Dodao je da Srbija treba da bude ponosna što ima jednog takvog sportistu.

"On je sjajan, piše istoriju uvek. Završiće karijeru kao jedan od najboljih ikada, ako ne i najbolji, ima veliku priliku da osvoji još jedan grend slem. Imati njega za sunarodnika je velika čast. Ljudi u Srbiji su veoma srećni zbog njegovih uspeha i zbog toga što dolazi iz Srbije", istakao je Jokić.

Jokić će se u noći između ponedeljka i utorka boriti za NBA titulu, a Đoković će u nedelju u finalu Rolan Garosa igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda za 23. rekordni grend slem u karijeri.

Momak iz Sombora je još jednom predvodio Nagetse do brejka u Majamiju i došao na korak do osvajanja najjače lige na svetu.

image