Sport

Alkaraz: Laže svako ko kaže da nije nervozan protiv Novaka

Španski teniser Karlos Alkaraz rekao je na konferenciji za medije posle poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa da bi osećao krivicu da je predao meč
Alkaraz: Laže svako ko kaže da nije nervozan protiv Novaka© Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Đoković je pobedio 3:1 (6:4, 5:7, 6:1, 6:1), ali Alkaraz je zbog povrede praktično prestajao poslednja dva seta.

"Bilo mi je vrlo teško, razočarao sam samog sebe. Ušao sam u meč sa fizičkim poteškoćama, ali ovakve stvari se dešavaju i moraću da živim sa njima. Osećao bih krivicu da sam predao meč, to bi mi teško palo", počeo je Alkaraz.

"U trećem setu nisam razmišljao, ali u četvrtom sam shvatio da imam jedan procent šanse da se vratim. Samo sam nastavio da igram, u mom mozgu nije bilo baš zabavno tada. Bilo mi je teško, nikad nisam osetio nešto ovako."

Španac je pokušao detaljnije da objasni šta se tačno desilo.

"Postojala je velika tenzija zbog meča. Počeo sam jako nervozno, a igrali smo dva intenzivna seta – dobre i teške razmene, drop šotovi, sprintevi… Kombinacija mnogo faktora, ali glavna je tenzija koju sam osećao u prva dva seta. Prvo sam osetio grč u ruci, a na početku trećeg seta u svakom delu tela, ne samo u nogama. Bilo mi je teško da se krećem u trećem setu, u četvrtom sam imao malu šansu, ali bilo je teško."

Istakao je Španac da ipak mora da nauči nešto iz svega ovoga, kako mu se to ne bi ponovilo u budućnosti.

"Morate da naučite iz ovakvih mečeva, naučio sam lekciju, da mi se ne dešava više ovo. To je nešto sa čime moram da se suočim, sad imam više iskustva u predstojećim mesecima. Boli, nisam hteo da završim ovakav način. Igrati protiv Novaka na ovom nivou, u polufinalu grend slema, veliko je iskustvo za budućnost", podvukao je još uvek svetski broj jedan.

Alkaraz tvrdi da ne postoji teniser na svetu koji ulazi bez tenzije u meč sa Đokovićem.

"Onaj ko kaže da ulazi bez nervoze protiv Novaka, taj laže. Istina je, sledeći put se nadam da će meč sa Novakom biti nešto drugačiji, ali sad je tako".

Na kraju su Alkaraza novinari pitali da prokomentariše detalj kad je Srbin između drugog i trećeg seta otišao do toaleta.

"Bio je mnogo puta u toj situaciji, mnogo više nego ja. Zna da se nosi u ovim situacijama. Ima mnogo ljudi koji bi pričali da je otišao do toaleta da bih izgubio ritam ili nešto tako, ali to nije istina. Otišao je, presvukao se, šta god, nije to uticalo na mene uopšte. Tenzija je postojala od prvog gema, nivo je bio visok i meč protiv Novaka u ta dva seta, bio je sjajan", zaključio je Alkaraz.

image