Sport

"Alkarazu je grčeve izazvao Novak i samo Novak"

Iako je to bio sudar generacija, duel dvojice igrača koje deli punih 16 godina, na kraju je fizički popustio onaj mlađi i snažniji
"Alkarazu je grčeve izazvao Novak i samo Novak"© Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Mats Vilander, nekada prvi igrač sveta i osvajač osam grend slem titula, analizirao je za "Jurosport" duel Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa.

Đoković je savladao mladog Španca sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1, pošto je Karlitos imao velikih poteškoća sa grčevima nakon dva iznurujuća seta.

Ta dva seta trajala su više od dva sata, nakon čega je Alkaraz osetio snažne bolove u celom telu, što ga je paralisalo da pruži jači otpor u nastavku.

"Grčeve je izazvao Novak, i samo Novak. Razlika u načinu na koji se Novak kreće, čak i kada je iscrpljen, i Alkarazovog kretanja je ogromna. Nikada nisam video ovakve scene kada je Alkaraz u pitanju, a Novak je razotkrio njegovu slabost", počeo je Vilander.

"Siguran sam da su ulogu igrali i tenzija i stres. Nisam viđao Karlosa ranije da ima probleme sa grčevima, ali ne mogu da zamislim da nije bio savršeno fizički pripremljen za ovaj duel."

Šveđanin je dodao da intenzitet igre koji Srbin nametne ne može da isprati niko na svetu.

"Alkaraz je trčao u proseku po 20 metara do trenutka kada su grčevi krenuli. Odigrali su 155 poena, to je 3.000 metara, to je 30 sprinteva po 100 metara za dva sata. Karlos ne hoda, on sprintom ide po svaku loptu. Novak igra 'glatko', a Karlos ne čita igru tako dobro, pa je morao da napravi više koraka", kazao je nekada prvi igrač sveta.

U finalu će se Đoković boriti za rekordnu 23. grend slem titulu, a protivnik će mu biti Norvežanin Kasper Rud, koji je u svom polufinalu lako savladao Aleksandera Zvereva.

image