Arapi su spas za Vlahovića? Alegri dobio nestvarnu ponudu Saudijaca

Italijanski mediji pišu o basnoslovnoj ponudi koja je trenera Juventusa naterala da se zamisli

Masimilijano Alegri je prošle sedmice izjavio da nema nameru da ode sa mesta trenera Juventusa jer još uvek ima dve godine ugovora sa "starom damom". Ipak, posle teške i loše sezone za torinski klub, Italijan teško da je očekivao da će dobiti ponudu kojoj je teško reći ne.

Kako otkriva "Gazeta delo sport", Alegri je dobio ponudu da preuzme jedan od najvećih klubova Saudijske Arabije, a navodno ponuđeni ugovor mu garantuje tri do četiri puta veću platu od one koju ima u Juventusu. Kako njegova trenutna plata iznosi 7.000.000 evra, jasno je o koliko većem novcu se sada radi.

"Gazeta" piše da nije poznato koji klub tačno želi Alegrija, ali sumnja se na dva - Al Nasr za koji igra Kristijano Ronaldo, i Al Hilal, koji je nedavno neuspešno pokušao da dovede Lionela Mesija, nudivši Argentincu godišnju platu od 500.000.000 evra.

Alegri bi trebalo da se u narednih 48 sati sastane sa predstavnicima kluba iz Saudijske Arabije i to u Monte Karlu, gde ima dom. Nije poznato koliko je Italijan spreman da se odrekne posla u Juventusu, ali ukoliko to uradi, to bi potencijalno moglo da bude dobro i za Dušana Vlahovića.

Reprezentativac Srbije uopšte ne uživa u rigidnom i defanzivnom sistemu koji Alegri forsira, pa bi promena trenera potencijalno mogla da donese boljitak i za 23-godišnjeg golgetera.