Jaja Ture u Istanbulu navija za Siti, pada li konačno "afrička kletva" bačena na Gvardiolu?

Nekdašnji fudbaler Obale Slonovače Jaja Ture, nalazi se u Istanbulu, gde će pratiti finale Lige šampiona između Mančester sitija i Intera. Ture će navijati za engleski tim, za koji je nekada i sam nastupao, a biće zanimljivo videti hoće li tim Pepa Gvardiole napokon savladati "afričku kletvu"

Sada već legendarni fudbaler Mančester sitija i nekadašnji član Barselone, Monaka i Olimpijakosa, postavio je na društvenim mrežama sliku sa stadiona "Ataturk" u Istanbulu.

Ture će u najvećem gradu Turske pratiti finale Lige šampiona, u kojem se njegov bivši tim sastaje sa ekipom Intera.

Fudbaler iz Obale Slonovače istakao je da će dati podršku "građanima".

"Ko je spreman za finale? Napred Siti", napisao je Ture na društvenim mrežama.

Gotovo svi komentari na toj objavi tiču se samo jedne stvari, čuvene "afričke kletve" koju je Jaja Ture navodno bacio na trenera Sitija, Pepa Gvardiolu.

Agent bivšeg veziste "građana", Dmitri Seluk, izneo je zanimljivu priču da je cela Afrika protiv Gvardiole u Ligi šampiona.

Gvardiola i Ture nisu imali najbolji odnos, zbog kako je fudbaler tada tvrdio, činjenice da je on Afrikanac.

"Okrenuo je celu Afriku protiv sebe i mnogi afrički navijači su okrenuli leđa Sitiju. Prilično sam siguran da će i afrički šamani baciti kletvu na Gvardiolu i da on nikada neće osvojiti Ligu šampiona. Vreme će reći da li sam bio u pravu", izjavio je Seluk.

Iako je sam Jaja Ture rekao da ne podržava to što je njegov bivši agent govorio o Gvardioli, brojni fudbalski navijači veruju da je razlog neuspeha Gvardiole u Ligi šampiona kao trenera Sitija, zasluga pomenute kletve.

Priliku da tu teoriju obesmisli, Gvardiola ima upravo večeras, kada se u finalu elitnog takmičenja od 21.00 sastaje sa ekipom Intera.