Sport

Federer i Đoković nisu isti - ovako je Rodžer njega prozivao zbog grčeva

I dok je Novak hvalio Karlosa Alkaraza uprkos mučenju sa grčevima, pre 14 godina, Srbin se našao u njemu sličnoj situaciji, ali tada je "uvek fer-plej" nastrojeni Rodžer Federer iskoristio priliku da dodatno kritikuje Đokovića pred celim svetom
Federer i Đoković nisu isti - ovako je Rodžer njega prozivao zbog grčeva© XouTube / screenshot / nia glyn

Novak Đoković se sprema za veliko finale Rolan Garosa protiv Kaspera Ruda, protiv kog će u nedelju od 14.30 pokušati da osvoji 23. grend slem u karijeri i tako postane apsolutni rekorder u muškom tenisu.

On je u polufinalu savladao Karlosa Alkaraza koji se mučio sa grčevima u čitavom telu, a Đokovićeva izjava nakon meča pokazala je da se u takvim situacijama tokom karijere nosio daleko bolje nego što je to sa njim svojevremeno činio Rodžer Federer.

Iako je legendarni Švajcarac za čitav svet ostao oličenje sportske elegancije i fer-pleja, Federer je ipak u Srbiji ostao upamćen po svojim negativnim komentarima na račun Đokovića, posebno na početku karijere kada se Srbin mučio sa brojnim zdravstvenim problemima.

Tako je na Australijan openu 2009. godine Đoković predao meč Endiju Rodiku u četvrtfinalu zbog grčeva tokom meča igranog po vrelom vremenu, a Federer je u medijima iskoristio priliku da se naruga srpskom teniseru.

"On nije neko ko nikada pre nije odustajao. To je razočaravajuće. Meni se to desilo samo jednom u karijeri. Endi je potpuno zaslužio da pobedi u tom meču. Skoro da sam za to da kažemo 'znate šta, ako nisi dovoljno spreman da se takmičiš, samo nestani odavde'", bio je Federer tada nesportski nastrojen prema mladom Đokoviću.

Tako nešto trebalo bi samo staviti pored Novakove izjave o Alkarazu nakon njihovog meča u petak, i lako se dolazi do zaključka o tome ko je pokazao klasu, a ko iskoristio priliku da dodatno utrlja "so na ranu" mlađem igraču.

"Rekao sam mu na mreži da zna koliko je mlad i da će ovde osvojiti trofej mnogo puta. On je neverovatan takmičar, veoma dobar momak. On zaslužuje svu moguću podršku. Čestitke za njega na njegovom borbenom duhu i tome što je izdržao do kraja", bile su Đokovićeve reči upućene 20-godišnjem Špancu.

image