Đoković poslao važnu poruku mladima: Verujte u sebe i preuzmite stvari u svoje ruke

Nakon što je ispisao istoriju i osvojio 23. grend slem trofej u karijeri, Novak Đoković poslao je veoma važnu poruku mladima

Đoković je u tri seta pobedio Kaspera Ruda u finalu Rolan Garosa, čime je došao do 23. grend slem titule u karijeri.

"Hvala svima još jednom. Atmosfera je bila posebna, a ovaj trenutak u mojoj karijeri je baš poseban, jedan od najvećih trenutaka, baš zbog ove 23. titule. Možda je koincidencija da sam baš u Parizu osvojio ovu 23. titulu, ovaj turnir je uvek bio najteži za mene i zato mi ovo sve mnogo znači i zato sam mnogo emotivan. Mnogo se toga dešavalo i van terena i na terenu", započeo je govor najstariji osvajač Rolan Garosa u istoriji, sa punih 36 godina.

Obratio se zatim rivalu koga je danas pobedio peti put u nizu, bez izgubljenog seta.

"Hvala ti Kaspere na svemu. Zaista te cenim, ne samo zato što si pored mene, već zato što si posebna osoba, jedna od najboljih među igračima, trenerima i celim teniskim svetom. Morao sam ovo prvo da kažem. Danas je retko da je neko fin i da ima prave ljudske vrednosti, a tvoj tim i ti to definitivno imate, i hvala vam za sve. Žao mi je zbog rezultata danas, ali ti si sjajan igrač. Odigrao si nekoliko dobrih finala grend slemova i to je samo dokaz da si veliki teniser. Želim ti da pobeđuješ svakog u finalima, osim mene", rekao je Novak i nasmejao publiku, ali i Ruda.

Srpski teniser se, potom, zahvalio svom timu, podsećajući na teške momente kroz koje su zajedno prošli.

"Znate kroz šta smo prošli - sve muke, nedaće, znamo koliko mogu da budem nezgodan. Hvala vam na strpljenju, što ste moja podrška i što verujete u mene", rekao je Đoković

Đoković oseća da je blagosloven zbog svega što je postigao, a poslao je i važnu poruku mladima.

"Svaki teniser je srećan kada osvoji grend slem titulu, a ja sam osvojio 23 najveća trofeja. Želeo bih da se obratim svim mladim osoba i mojoj deci. Imao sam samo sedam godina kad sam sanjao da osvajam Vimbldon i vidite me sada. Želeo bih samo svakoj mladoj osobi da kažem da mora da veruje u sebe, da radi na svojim snovima i uspeće. Živite u sadašnjosti, zaboravite šta je bilo u prošlosti, ne brinite šta će biti u budućnosti... Verujte u sebe i preuzmite stvar u svoje ruke."

Novak će se, od narednog ponedeljka, ponovo naći na prvom mestu ATP liste.

Novak će do kraja sezone imati priliku da uveća broj grend slem titula, pošto za manje od mesec dana počinje Vimbldon, a zatim će učestvovati i na Ju-Es openu, koji počinje 28. avgusta.