Sport

Dobro jutro, svete - Novak Đoković je u svemu najbolji u istoriji!

Od ovog ponedeljka, Srbin je ponovo prvi igrač sveta, ali i vlasnik svakog mogućeg zamislivog bitnog istorijskog rekorda
Dobro jutro, svete - Novak Đoković je u svemu najbolji u istoriji!Getty © Clive Brunskill / Staff

Ovo je 388. ponedeljak tokom kog tog možemo da kažemo - Novak Đoković je najbolji teniser sveta!

Posle istorijskog uspeha i osvajanja rekordnog 23. grend slema trijumfom na Rolan Garosu, Đoković je još jednom započeo vladavinu svetom tenisa i u ovom trenutku u svojim rukama drži svaki bitan rekord.

Đoković je osvajanjem turnira u Parizu uspeo da postane prvi čovek u istoriji koji je svaki grend slem osvajao bar tri puta, ali i da stigne do novih 1.640 bodova za ATP listu.

Pričao je Srbin više puta da mu ATP lista nije više prioritet, ali njegovi spektakularni rezultati automatski dovode do uspeha i na njoj. Tako je uspeo da preskoči pozicije na kojima su bili Danil Medvedev i Karlos Alkaraz i započne 388. sedmicu na vrhu svetskog tenisa.

Još odavno je Đoković u ovoj kategoriji postavio apsolutni rekord, čak i kada se gledaju i ATP i VTA tur, pa je najdugovečniji vladar tenisa u svakom smislu. Trenutno ima 420 bodova više od Alkaraza i kao prvi favorit ići će na Vimbldon, gde je bio šampion na poslednja četiri izdanja turnira.

Novak je od ovog ponedeljka zvanično najbolji igrač sveta, ali je pobedom u nedelju nad Kasperom Rudom mnogim "nevernim tomama" potvrdio da je i ono još važnije - najbolji teniser u istoriji tenisa.

image