Sport

Uprkos krizi, Barsa platila pet miliona evra za štopera iz Druge hrvatske lige

Kako je preneo dobro obavešteni Fabrisio Romano, Barselona će svoje redove pojačati Mikajlom Fajeom, senegalskim štoperom koji dolazi iz Kustošije, kluba koji nastupa u Drugoj ligi Hrvatske
Uprkos krizi, Barsa platila pet miliona evra za štopera iz Druge hrvatske lige© Screenshot/Youtube/ultrasfctv Premium

Potpuno neočekivan i može se reći čudan transfer Barselone.

Ekipa koja se ne nalazi u najboljem finansijskom periodu, ekipa koja na sve načine pokušava da izađe iz krize i kojoj je svaki evro izuzetno bitan, odlučila se da plati pet miliona evra za igrača iz Druge lige Hrvatske.

Radi se o Mikajlu Fajeu, senegalskom štoperu koji nastupa za Kustošiju.

Faje ima tek 18 godina i važi za jednog od veoma talentovanih igrača na svojoj poziciji.

Kako prenosi transfer ekspert Fabrisio Romano, veliko interesovanje za Fajea pokazali su prethodno Čelsi i Borusija Dortmund.

Faje je u Kustošiju stigao 2. februara ove godine iz senegalskog Daimbarsa, a u ovoj polusezoni je u 14 nastupa upisao po pogodak i asistenciju.

Čelnici Barselone, prema rečima Romana, su već nekoliko nedelja u pregovorima sa hrvatskim klubom, kao i predstavnicima igrača.

Iako je pet miliona evra u ovom trenutku novac koji Barselona ne može baš da "baca", u katalonskom klubu se nadaju da će pogoditi sa pojačanjem, kao što su to uradili u slučajevima Pedri i Arauho.

image