Sport

Budi kao... Novak! Ima nešto u tom broju 23

Tradicionalno Đokovićevo slikanje sa peharom posle osvajanja nekog grend slem trofeja, ovoga puta bilo je specifičnije od drugih. Inspiracija nakon 23. osvojenog pehara na najvećim takmičenjima, bila je konekcija sa čuvenim Majklom Džordanom
Budi kao... Novak! Ima nešto u tom broju 23Getty © Clive Brunskill

Novak Đoković zacementirao je svoje ime na vrhu najboljih tenisera u istoriji ovog sporta.

Srbin je došao do 23. grend slem titule, čime je pretekao Rafaela Nadala i po tom parametru.

Mnogi su odmah nakon osvajanja 23. trofeja na najvećim takmičenjima, napravili konekciju sa legendarnim Majklom Džordanom.

Činjenica da se povezuje sa jednom takvom veličinom, automatski svrstava Novaka Đokovića u konkurenciju za najvećeg i najboljeg sportistu u istoriji, a ne samo tenisera.

Očigledno je to bila i zamisao fotografa, koji je zamolio srpskog tenisera da napravi istu gestikulaciju kao pomenuti Džordan, nakon šuta za pobedu koji je eliminisao Klivlend u plej-ofu 1989. godine.

Na zvaničnom slikanju sa peharom Rolan Garosa, u blizini Ajfelovog tornja, prisustvovalo je nekoliko stotina ljudi, kojima se Novak potom obratio. 

"Veoma sam ponosan, umoran sam, biće mi potrebno vremena da se odmorim. Neverovatne dve nedelje. Cela sezona u stvari. Prva dva gend slema osvojena. Tačno ono što sam želeo od početka godine. Da pokušam da osvojim što je više moguće grend slemova. Prva dva su moja, nije moglo bolje", počeo je Đoković kratko obraćanje.

"Oduševljen sam i ponosam sam što sam ispisao istoriju sporta koji zaista volim. I što sam mogao to da podelim sa prijateljima, porodicom, timom. Veliko i veoma teško putovanje, svaki meč je bio vrlo izazovan, ali izdržali smo. Rolan Garos je za mene uvek bio najteži od četiri grend slema. Zato je još slađe. Istorija na stolu, na onakvom meču, sa svim tim ljudima na tribinama... Veoma jedinstven, specifičan osećaj, poseban. Kada sam pao na teren osećao sam ogromno olakšanje, preplavile su me divne emocije", zaključio je novi/stari svetski broj jedan u tenisu.

image