"Kada je došao, opisivali su ga kao bucmastog tinejdžera..."

Kada je još davne 2015. godine stigao u NBA ligu, niko ozbiljno nije shvatio jednog mladog momka iz Sombora

Još kada je na draftu izabran kao 41. pik od Denver nagetsa, pa tokom tog istog tog drafta puštena reklama za takose prilikom izgovaranja njegovog imena, činilo se da će biti jedan u moru košarkaša koji je stigao do najjače lige sveta i u njoj se izgubio.

Danas, punih osam godina, taj čovek je najbolji košarkaš na svetu, sa prvim šampionskim prstenom u istoriji franšize iz Kolorada, MVP trofejom iz finalne serije i dva priznanja za najkorisnije igrača regularnog dela sezone.

Njegovo ime je Nikola Jokić, dolazi iz Srbije, a jedino je uprava Denvera, na čelu sa vlasnikom Stenom Kronkeom, verovala da je kadar za velike stvari.

"Gledao sam ga kako dolazi rano na treninge, radi naporno...", počeo je Kronke.

"Opisivali su ga kao bucmastog tinejdžera kada je došao, ali su potcenili njegovu odlučnost. Njegova radna etika je fantastična, on je neverovatan igrač. Srećni smo što ga imamo ovde."

Trener Majk Meloun je, gledajući "džokerovu" statistiku u plej-ofu, istakao da ne postoji bolji igrač na svetu.

"Nikola Jokić je sjajna osoba, sjajan suprug, otac, sin i brat. Na košarkaško terenu iznova i iznova potrđuje da je najbolji igrač u NBA ligi. Prvi je u svemu, najbolji košarkaš na svetu. On je naš MVP, volimo ga i zahvalni smo što nosi dres Nagetsa."

Meloun je na konferenciji za medije pričao i o tome da ovaj tim Denvera želi da nastavi sa pobeđivanjem.

"Zapamtio sam davno šta je jednom Pet Rajli rekao. Pričao je o evoluciji u ovoj igri. Kako od nikoga, postajete neko, pa onda postaje pobednik, pa kandidata, pa šampion, a poslednje posle šampiona što možete da budete, jeste da napravite dinastiju", počeo je Meloun i u dahu nastavio:

"Mi želimo da budemo dinastija. Uradili smo nešto što niko nije u istoriji ove franšize. Međutim, imamo sjajnu grupu talentovanih momaka i nećemo ovde da se zaustavimo."