Sport

Vladavina Jokića i Đokovića: "Dobar trenutak da budeš Srbin"

U roku od samo dva dana, najbolji srpski sportisti potvrdili su surovu dominaciju u dva od tri najveća sporta
Vladavina Jokića i Đokovića: "Dobar trenutak da budeš Srbin"Getty © Justin Edmonds / Stringer

Prvo Novak Đoković, a onda i Nikola Jokić, potvrdili su da su trenutno bez premca u tenisu, odnosno košarci – prvi je osvojio Rolan Garos i 23. grend slem titulu, a drugi je doneo Denveru prvi NBA prsten u istoriji.

Jokić se veoma raspoložen pojavio pred novinarima, rekao da ne želi pobedničku paradu, već samo da ode kući, ali to nije bilo sve od zanimljivih momenata.

Na kraju razgovara sa medijima, novinar je pitao Jokića da li je ovo najveća era srpskih sportista, s obzirom na to kakve su uspehe zabeležili Đokovića i on.

"Mora biti", odgovorio je momak iz Sombora.

Nikola je potom uzeo telefon da čestita Novaku i vidi da li mu je ovaj poslao poruku, nakon čega je usledila urnebesna scena jer je video koliko je poruka i čestitki dobio.

Jokić je potom nastavio u dahu da priča:

"Sport je nešto što je Srbiju uvek guralo napred. Čak i pre 20-30 godina. Imamo Đokovića koji je za nas najbolji svih vremena. Sada imamo i NBA šampiona. Dobar je trenutak da budeš Srbin", zaključio je najbolji srpski košarkaš.

On je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije (MVP), a postao je prvi igrač u istoriji koji je u jednom plej-ofu imao najviše poena, skokova i asistencija.

image