Nastavljena rapsodija trija MNM, Mesi opet na nivou osvajača Zlatne lopte

Pari Sen Žermen ubira plodove nestvarnog kvaliteta koji poseduje trio Lionel Mesi-Nejmar-Kilijan Mbape, ali svojim igrama posebno se ističe omaleni Argentinac...

Fudbaleri PSŽ-a ostvarili su novu pobedu u Ligi 1, ovoga puta nad ekipom Troe sa 4:3, a upravo su trojica najboljih igrača tima kreirala preokret na „Parku prinčeva“.

U utakmici 13. kola francuskog prvenstva gosti su dva puta vodili pogocima Mame Baldea, ali su „sveci“ uspevali da se vrate.

Prvo je Nejmar sa golom spojio Karlosa Solera i omogućio mu prvenac u novom dresu, da bi u nastavku Mesi preuzeo stvari u svoje ruke.

Nekadašnji igrač Barselone je u 55. minutu postigao fantastičan gol sa skoro 30 metara i izjednačio rezultat, a samo sedam minuta kasnije asistirao je Nejmaru za potpuni preokret.

Mesi u je dosadašnjem toku sezone postigao sedam pogodaka i zabeležio 10 asistencija u Ligi 1, dok je u svim takmičenjima na 17 mečeva čak 12 puta tresao protivničke mreže, uz 13 uspešnih dodavanja za gol.

Argentinac je ponovo na nivou na kojem je bio kada je dominirao svetskim fudbalom i osvajao Zlatne lopte, ali fantastičnu sezonu nema samo on, nego i Nejmar. Brazilac je 10 puta pogađao u Francuskoj, podelio osam asistencija, dok je od njega bolji samo Mbape.

Francuz je 77. minutu realizovao penal, postigao 11. pogodak i postavio konačan rezultat.

Pari Sen Žermen je prvi na tabeli sa 35 bodova, pet više od drugoplasiranog Lensa.