Sport

Svi slave Nikolu Jokića - od Sombora "do Vladivostoka", ovo je njegov svet

Kada je Denver stigao i do četvrte pobede u velikom NBA finalu, slavlje je moglo da počne. A u mnogome je u centru pažnje bio Nikola Jokić, najkorisniji igrač finalne serije
Svi slave Nikolu Jokića - od Sombora "do Vladivostoka", ovo je njegov svet© Twitter / screenshot / @NBA

Denver Nagetsi su novi NBA šampioni nakon velike pobede protiv Majamija u noći između ponedeljka i utorka, kojom su stigli do poslednjeg, 16. trijumfa u 20. meču ovosezonskog plej-ofa. Tim iz Kolorada je osvojio prvu titulu u istoriji i to najviše zahvaljujući jednom Srbinu.

Nikola Jokić je postao prvi igrač u istoriji NBA košarke koji je plej-of završio kao najbolji i poenter, i skakač i asistent, a njegov neverovatni uspeh obeležen je širom sveta - utisak je, reklo bi se, od Sombora do Vladivostoka.

U Jokićevom rodnom mestu organizovano je posebno zajedničko gledanje pete utakmice finala, a da Nagetsi su se potrudili da slavlje u Somboru može da počne duboko u noć po srednjeevropskom vremenu.

Kada je na semaforu isteklo vreme, a Nagetsi i zvanično stigli do četvrte pobede nad Hitom, u Denveru je moglo da počne slavlje na ulicama.

Za to vreme, u dvorani su Nemanja i Strahinja Jokić, starija braća Nikole Jokića, iskoristila su priliku da se priključe slavlju i da sami podignu trenera Denvera Majka Melouna i bacaju ga u vis, kao što tradicija nalaže.

image