Sport

Amerikanci pišu da Jokiću nije u planu da igra za Srbiju na Mundobasketu

Najbolji srpski košarkaš, ujedno i trenutno najveća zvezda NBA lige, privlači veliku pažnju posle osvajanja šampionskog prstena, pa se tako već uveliko govori o njegovim daljim planovima
Amerikanci pišu da Jokiću nije u planu da igra za Srbiju na Mundobasketu© Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Nikola Jokić pokorio je najjaču ligu na svetu i odveo Denver nagetse do prve titule u istoriji.

Jokić je nekoliko fantastičnih sezona krunisao nestvarnim igrama u plej-ofu, zbog čega je nagrađen i priznanjem za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije protiv Majamija.

Nagetsi su savladali Majami 4-1 u pobedama, osvojili prvi šampionski prsten, ali se sada postavlja novo pitanje – kakvi su Nikolini dalji planovi?

Novinar "Atletika" Džo Vordon, u tekstu posvećenom predstojećem Svetskom prvenstvu koje se održava u Japanu, Indoneziji i Filipinima, navodi da Jokić možda neće nastupati za reprezentaciju Srbije.

Pouzdani list koji prednjači u analizama, ali vrlo često i u ekskluzivnim saznanjima, dobio je potvrdu od izvora da Jokić navodno ima porodično slavlje između 25. avgusta i 10. septembra, tačno kada se i igra Mundobasket.

U tekstu se naglašava da mu igranje za reprezentaciju trenutno nije prioritet, već da razmišlja o nekim drugim stvarima posle osvajanja titule.

Dodaje se da njegov status igranja nije jasan, uz dodatak da su tokom finalne serije novinari pitali zvezdu Denvera da li će igrati na Mundobasketu, ali je on odbio da odgovori.

Momak iz Sombora je 2016. godine sa Srbijom osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a bio je i deo tima koji je 2019. razočarao na Svetskom prvenstvu i zauzeo peto mesto posle poraza u četvrtfinalu od Argentine.

Selektor Svetislav Pešić je ranije rekao da je Jokić na spisku igrača koje bi voleo da vidi na šampionatu.

"Atletik" ističe i da Džamal Marej i Bem Adebajo, koji su takođe igrali finale, neće igrati za svoje reprezentacije Kanade, odnosno SAD.

Takođe, prema navodima iz teksta, Luka Dončić će predvoditi Sloveniju, a Janis Adetokumbo Grčku.

Svetsko prvenstvo u košarci na programu je od 25. avgusta do 10. septembra, a "orlovi" će u grupi B igrati protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana.

image