Sport

Maljković: Srbija je naučila lekciju, ali neće nam sad biti lakše

Evropske šampionke su dobro krenule u odbranu trofeja na prvenstvu koje se igra u Sloveniji i Izraelu

Košarkašice Srbije uspešno su započele odbranu titule prvaka Evrope, pošto su na startu prvenstva Starog kontinenta savladale Tursku 71:63.

U meču u Ljubljani, Srpkinje su još jednom potvrdile kvalitet, a selektorka Marina Maljković istakla je posle meča da je zadovoljna partijom svojih igračica.

"Dosta važna pobeda i ono što me raduje je da smo hteli da pokažemo da je lekcija naučena što se tiče prvih utakmica i tih šokova. Svih 11 igračica su pokazale šta mogu kada rade zajedno i ako jedna samo ne igra kako terba mi smo loši i to je bilo odlučujuće danas", rekla je Maljković.

Naredni protivnik je selekcija Slovačke, protiv koje Srbija igra u petak od 20.45 časova.

"Slovačka je visoka ekipa sa dosta dobrih šutera i promenama odbrane pa očekujemo dosta zone i presinga preko celog terena. Da su loše izgubile bi 30 razlike od Mađarske, a to je bila egal utakmica. Svaka će utakmica biti teška i samo ako imamo ovaj pristup posebno sada kada nas je 11", dodala je Maljković.

Ona ističe da nije tačno da će posle pobede nad Turskom sada Srbiji sve biti lakše.

"Ništa nije lakše. Zašto? Evo, pobeda jeste važna jer se čini da nismo naučili lekciju i posle Svetskog prvenstva nam je to i bilo najteže da opet gubimo prvu utakmicu gde je ekipa nešto bolja od tebe ovako slična situacija. jeste bitna pobeda sa te strane, a nama ništa ne može da bude lakše jer ako ne zapnemo svi ni na jednoj utakmici neće biti dobro", poručila je Marina Maljković.

image