Sport

Partizan srušio Zvezdu trojkama Nanelija - velikih 2:0 u finalu ABA lige

Ekipa Željka Obradovića je stigla i do drugog trijumfa na svom terenu
Partizan srušio Zvezdu trojkama Nanelija - velikih 2:0 u finalu ABA ligeGetty © Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Partizana stigli su i do druge pobede u finalnoj seriji ABA lige, pošto su savladali Crvenu zvezdu 87:78 u beogradskoj "Štark areni".

EkipaŽeljka Obradovića je tako stigla nadomak trofeja u ABA ligi, pošto se finalna serija igra na tri pobede. Ipak, serija se sada seli u halu "Aleksandar Nikolić", gde će crveno-beli biti domaćini.

U uzbudljivom susretu, najbolji poenter na meču bio je Nemanja Nedović sa 21 poenom, ali on nije imao podršku saigrača iz Zvezde, pošto je Ognjen Dobrić dodao 11, a Fakundo Kampaco tek devet poena.

Sa druge strane, Partizan su do pobede vodili Džejms Naneli i Alen Smailagić sa po 15 poena, Kevin Panter i Matijas Lesor su dodali po 13, dok je dvocifren bio i Zek Ledej sa 12 poena.

  • 15. jun 2023 • 22:07

    22:07

    Nova pobeda Partizana nad Zvezdom - 87:78

    Posle 88:80 pre dva dana, sada još jedan trijumf crno-belih. Partizan ima 2:0 u finalu ABA lige, pošto Zvezda ni ovog puta nije uspela da zaustavi tim Željka Obradovića.

    Sada sledi najmanje jedan meč na terenu crveno-belih, koji će pokušati da za početak produže seriju. Ipak, veliko slavlje Partizana večeras, koji je na krilima trojki Džejmsa Nanelija u drugom poluvremenu uspeo da stigne do dva trijumfa nad najvećim rivalom u 48 sati.

  • 22:01

    37' - Partizan ima "plus osam"

    Džejms Naneli pogađa još jednu bitnu trojku i sada je 82:74, baš kada je crno-belima to bilo najpotrebnije.

  • 21:47

    34' - Anđušić koristi Zvezdine greške (74:65)

    Zvezda je brzo izašla iz "bonusa" i posle kontre Danila Anđušića, dobio je dva slobodna bacanja koja je iskoristio, a posle toga u narednom napadu stiže i do lakih poena iz igre, pa Ivanović mora da zove tajm-aut. Partizan ima "plus devet".

  • 21:37

    Kraj treće četvrtine - 68:62

    Partizan je stigao do "plus devet" na 24 sekunde pre kraja deonice trojkom Ledeja, ali je Branko Lazić uzvratio istom merom u poslednjim sekundama, pa je Zvezda uspela da se vrati na daleko podnošljivijih šest poena zaostatka.

    Ova četvrtina je pripala Partizanu rezultatom 24:18, u čemu je Naneli pomogao sa dve ubačene trojke i ukupno devet poena u ovih 10 minuta.

  • 21:30

    26' - Četvrta lična Dantea Egzuma!

    Veliki problem za Partizan na 3:44 do kraja treće četvrtine, jer Dante Egzum već ima četiri lične greške nakon načinjenog faula u napadu.

    Partizan ima 61:55, što i nije najveća prednost na meču, pošto su sredinom ove deonice imali seriju 7:0.

  • 21:20

    23' - I dalje vrlo neizvesno (49:48)

    Partizan ima minimalnu prednost. Prvo je Madar pogodio trojku, potom lepa solo akcija Ledeja, a između toga bili su i poeni Nedovića. Rezultatska neizvesnost traje praktično od početka utakmice.

  • 20:58

    Kraj prvog poluvremena - 44:44

    Vrlo energična igra oba tima, vrlo kvalitet susret gledamo u ovih 20 minuta. Zvezda je uspela da stigne do prvog vođstva na meču u poslednjem minutu druge deonice, ali Madar je uspeo da donese izjednačenje u poslednjim sekundama.

    Ništa do sada ne razdvaja ove dve ekipe. Najbolji poenter u Partizanu je Smailagić sa 15, a Panter ima osam, dok je u Zvezdi najefikasniji Nedović sa 13, dok Kampaco ima devet.

  • 20:36

    15' - Smailagić dominira zakucavanjima (34:30)

    Čak 13 poena Alena Smailagića do sada, najbolji igrač na meču bez dileme. Imao je praktično četiri zakucavanja na ovom susretu, dominira u reketu i Zvezda još uvek nema rešenja za njega.

  • 20:24

    Kraj prve četvrtine - 23:22

    Imao je Partizan i šest poena prednosti, ali prilagodila se Zvezda i uspela da se ponovo približi tako da posle intenzivnih 10 minuta u prvoj četvrtini, imamo za sada dosta drugačiji start meča od onog prvog pre dva dana.

  • 20:16

    7' - Partizan vodi 17:12

    Zvezda je brzo ušla u problem sa faulovima i ispunili su "bonus", što je dovelo do više šansi za crno-bele sa linije za slobodna bacanja.

    Nakon pogodaka Lesora, Partizan ima "plus pet".

image