Krah košarkašica protiv Mađarske, Srbija će morati težim putem u četvrtfinale

Imale su izabranice Marine Maljković sve u svojim rukama i veliku šansu da se direktno plasiraju među osam najboljih u Evropi, ali će do završnice ipak morati težim putem

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Mađarske rezultatom 81:75 u poslednjoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Srpkinje su ispustile šansu da se direktno plasiraju u četvrtfinale i sada će morati u doigravanje, iako su bile najveće favoritkinje u grupi.

Našem timu je odgovarao čak i poraz sa manje od pet poena razlike, ni to nije ostvareno, pa će morati u osminu finala.

Selektorka Maljković je pre nekoliko dana izjavila kako sve selekcije na šampionatu znaju da igraju košarku i da ne sme doći do opuštanja, ali je jedno takvo koštalo njene "lavice".

Srpkinje nisu dobro ušle u utakmicu, imale su u početku prednost, ali nikako nisu uspevale da se odlepe.

Mnogo je u reketu nedostajala i Tina Krajišnik, koja se povredila u subotu na treningu i nije bila u sastavu.

Mađarska je držala priključak do petnaestominutne pauze, a onda je usledio potpuni krah naših devojaka.

Protivnice su furiozno započele treću deonicu, koristile potpunu konfuziju u igri Rusije, pa su brzo izjednačile i preokrenule.

Napravile su Mađarice veliku seriju i za tren oka na semaforu je bila dvocifrena prednost. Ona je u nekoliko navrata iznosila maksimalnih 13 poena i Srbija se našla u velikim poteškoćama.

Uspele su devojke u plavoj opremi da uhvate priključak, ali je protivnik odbijao svaki nalet.

U poslednjem minutu bilo je jasno da je pobeda ispuštena, ali je Aleksandra Crvendakić dobrim solo prodorom smanjila na četiri razlike i to je bio rezultat koji bi Srbiju ostavio na prvoj poziciji.

Međutim, u sledećem napadu Virag Kiš je uhvatila ofanzivni skok, poentirala i postavila konačan rezultat.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Ivon Anderson sa 18 poena, dok su Sađa Čađo i Jovana Nogić dodale po 12.

Na drugoj strani, spomenuta Kišova je dominirala sa 21 poenom, a Bernadet Horvat, koja do sada na šampionatu nije pogodila koš niti jednom, postigla je 12 poena.

Srbiju sada očekuje osmina finala protiv Velike Britanije, a pobednik tog susreta u četvrtfinalu ide na selekciju Belgije.