Sport

Zvezda se oglasila saopštenjem u 4.00 ujutru: Navijači drugog kluba izazvali nerede

Kad su izašli na teren, prvotimci Partizana su bili zasuti sa tribina svim i svačim, upaljačima, limenkama, kovanicama...
Zvezda se oglasila saopštenjem u 4.00 ujutru: Navijači drugog kluba izazvali nerede© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem povodom incidenata koji su se dogodili pre početka treće utakmice finalne serije ABA lige sa Partizanom u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Treći "večiti derbi" koji odlučuje o tituli kasnio je jer, kada su izašli na teren, prvotimci Partizana zasuti sa tribina svim i svačim – upaljačima, limenkama, kovanicama...

Posle nekoliko minuta delovalo je da se situacija smirila, ali onda je deo navijača domaće ekipe želeo fizički da se obračuna sa nekim od košarkaša crno-belih, pa je moralo da reaguje obezbeđenje.

Interesantno je da je srpski i regionalni šampion saopštenje objavio usred noći, tačnije u 4.00 sata ujutru.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da ima saznanja da su deo incidenata pred početak utakmice broj 3 finala, zbog kojih je početak utakmice i kasnio – odgovorna lica koja nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom!", piše u saopštenju.

"KK Crvena zvezda prikuplja podatke o četiri lica koja su nosila dresove Nemanje Nedovića i koja su ubacivala predmete na parket, a prve informacije koje imamo kao klub govore – da su ta lica prepoznata kao članovi navijačke grupe jednog drugog kluba i nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom!"

Iz kluba dodaju da su izgrednici stajali na platformi kod TV kamera koje su realizovale prenos iz dvorane u nedelju uveče.

"Dvorana 'Aleksandar Nikolić' je 'pokrivena' kamerama, o svemu su obaveštene i sve nadležne službe koje su bile zadužene za obezbeđivanje utakmice, a klub će, čim bude dobio sve podatke i identitet tih osoba, obavestiti javnost o kome se radi.

"Sa Malog Kalemegdana su apelovali na navijače da ne podležu pritisku, ali i kritikovali protivničke igrače koji su nesportski reagovali i provocirali publiku.

"KK Crvena zvezda Meridianbet još jednom poziva sve naše navijače koji budu došli u utorak na utakmicu, da ne nasedaju na bilo kakve provokacije poput 'pozdrava' publici srednjim prstom tokom zagrevanja i postignutih koševa, kao i krajnje 'zanimljiva' zagrevanja pojedinih igrača."

"Klub još jednom apeluje da naši ne bacaju apsolutno ništa u teren i da navijaju za Crvenu zvezdu ne vređajući nikoga iz protivničke ekipe", navodi se u saopštenju uz koje je objavljen video i foto dokaz navedenih tvrdnji.

Zvezda je u trećoj utakmici slomila Partizan 91:78 i izborila četvrti susret, koji je na programu u utorak, takođe u hali "Aleksandar Nikolić".

image