Hrvati pobesneli zbog Modrića i uporedili ga sa Đokovićem: "Za Boga miloga..."

Živa legenda hrvatskog fudbala doživela je novo razočaranje u nacionalnom dresu jer "vatreni" nisu uspeli da se domognu prvog trofeja u istoriji zemlje

Fudbalska reprezentacija Hrvatske poražena je u finalu Lige nacija od Španije nakon jedanaesteraca, u utakmici koja bi mogla da bude poslednja za Luku Modrića.

Fantastični vezista Real Madrida odigrao je svih 120 minuta, postigao gol iz penala, ali ni to nije bilo dovoljno, pa je pognute glave napustio stadion "De Kujp".

On nije želeo da otkriva da li će završiti reprezentativnu karijeru.

"Odlučio sam da li ću i dalje igrati za Hrvatsku, ali neću sada o tome", rekao je Modrić posle meča.

Duel u Roterdamu imao je i zanimljivu uvertiru zbog koje je nezadovoljna bila javnost u Hrvatskoj. Naime, najpopularniji fudbalski magazin "For-for-tu" napravio je listu 50 najboljih fudbalera svih vremena na kojoj je Modrić smešten tek na 28. poziciju.

Čovek koji je sve osvojio sa "kraljevskim klubom", jedini sa ovih prostora dobio Zlatnu loptu, po mišljenju tamošnjih medija trebalo je da bude bolje plasiran.

"Pa dobro, za Boga miloga! Pitate se sigurno, gde je na FFT-ovoj listi smešten Luka Modrić ako ga nema među dvadeset najboljih? Evo i odgovora: tek na 28. mestu! Ispred njega još su Ronaldinjo, Jašin, Ćavi, Inijesta, Barezi, Karlos Alberto i Roberto Bađa", stoji u tom tekstu "Jutarnjeg lista".

"Da, naša Zlatna lopta i najbolji i najuspešniji nogometaš kog smo ikada imali jedva je ušao među najboljih trideset."

Dalje se navodi da je odnos prema Modriću identičan onom sa kojim je suočen Novak Đoković.

"Kako uopšte objasniti ovakav izliv 'objektivnosti' prema Modriću, osim onim istim sindromom koji zapadni svet ima i prema 23-strukom osvajaču teniskih grend slemova Novaku Đokoviću. Nikada sportista sa ovih prostora, koliko god veličanstven i sportski uspešan bio, neće tamo dobiti afirmaciju koju zaslužuje – da je najveći svih vremena", zaključuje se u tekstu.

Modrić je za Hrvatsku odigrao 166 utakmica i postigao 24 golova.

"Što se tiče Luke, on će sam doneti svoju odluku, to je najpoštenije. Potrebno mu je vreme da se odmori da se sve slegne. U ovom trenutku nije lako doneti neke odluke. Voleo bih da ostane, svi bismo voleli da ostane", rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

Vodio je "vatrene" do finala Mundijala 2018. godine, kada je Hrvatska izgubila od Francuske.