Sport

Bogdanović: Istorija će pokazati težinu Jokićevog uspeha

Tek će se kroz istoriju dokazati koliko je teško to što je Nikola Jokić uradio, rekao je za Tanjug košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović
Bogdanović: Istorija će pokazati težinu Jokićevog uspeha© TANJUG/ RADE PRELIĆ

Srpski reprezentativac je, u saradnji sa "Adidasom" otvorio sedmi po redu "Kamp Bogdana Bogdanovića".

"Pre svega želim da im se zahvalim na saradnji. Ovo je od velikog značaja, pre svega za decu a tako i za mene, lepo je biti u ovoj ulozi. Sećam se dana kada sam i ja bio mali i koliko je lepo bilo videti bilo kog profesionalnog igrača. Želim da im posvetim malo pažnje i vremena i da se zabavimo", zaključio je Bogdanović.

On je govorio i o uspehu saigrača iz reprezentacije - Nikole Jokića, koji je Denveru doneo prvu šampionsku titulu u istoriji franšize, a u finalnoj seriji je proglašen za najboljeg igrača.

"Kao i svi u Srbiji, bio sam njegov navijač i drago mi je da vidim taj put koji je on napravio. To je zaista fenomenalno. To je nešto što bih ja voleo da uradim jednom u životu sa tim jednim timom. Tek će se kroz istoriju dokazati koliko je teško to što je on uradio."

Njegova Atlanta je prošle sezone imala mnogo uspona i padova, baš kao i, po sopstvenom priznanju, njegova igra.

"Na kraju sam zadovoljan što sam posle Ol-stara bio zdrav i što sam mogao da odigram svaku utakmicu."

Bogdanović je poslednji put za reprezentaciju igrao 2019. godine na Svetskom prvenstvu u Kini, kada je naš nacionalni tim, tada predvođen sa klupe Aleksandrom Đorđevićem, završio kao peti.

Ovog leta, biće održan Mundobasket u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, a "orlovi" će nastupati u Manili.

"Prvo očekujem da se okupimo svi, da budemo zdravi i da budemo mentalno spremni, da imamo svežinu. To je nešto što je najvažnije za nas, a ostalo će doći. Sve su to vredni momci."

U toku je finalna serija ABA lige između Crvene zvezde i Partizana, u kojoj crno-beli imaju prednost od 2:1 u seriji.

"Voleo bih da završe to što pre. Navijam za Partizan. To je jedino što mogu da kažem", zaključio je košarkaš Atlante.

image