Sport

Alkaraz preživeo prvi meč na travi, šansa za prvo mesto i dalje postoji

Španski teniser i dalje ima šanse da se domogne prvog mesta na kraju sedmice
Alkaraz preživeo prvi meč na travi, šansa za prvo mesto i dalje postojiGetty © Clive Brunskill

Drugi igrač sveta Karlos Alkaraz teškom mukom se plasirao u drugu rundu ATP turnira u Kvinsu, pošto je preživeo dramatičan susret sa Arturom Ridernehom – 4:6, 7:5, 7:6 (7:3).

Alkaraz je tako sačuvao šansu da se vrati na prvo mesto na svetu i ponovo preskoči Novaka Đokovića, a za to mu je potrebno da osvoji titulu.

Od prvog poena na meču bilo je jasno da se Španac još nije navikao na podlogu, uspevao je da se održi, ali je u sedmom gemu propustio tri brejk lopte. Već u sledećem stigla je kazna – pretrpeo je brejk i činilo se da će tu biti kraj.

Međutim, Alkaraz uzvraća ribrejkom, ali ponovo popušta kada je servirao za izjednačenje i Francuz je došao do prednosti od 0-1.

Drugi deo igre bio je sličan prvom, samo sada nije bilo uzbuđenja sve do samog finiša. Tada je drugi igrač sveta odigrao nekoliko odličnih pasing-šotova i uspeo da oduzme servis rivalu.

Riderneh je konstantno izlazio na mrežu, ovoga puta mu se to nije isplatilo i Karlitos je izborio odlučujući set.

U njemu je Artur ponovo prvi došao do prednosti, ali je Alkaraz odmah anulirao.

Imao je momak iz Mursije nekoliko prilika da slomi otpor neugodnog protivnika, ali je po pravilu, u tim trenucima, Riderneh servirao i igrao najbolje.

Velika i neizvesna borba viđena je do kraja, pa je pobednika odlučio taj-brejk.

Tada je Alkaraz pokazao kvalitet, deblje živce i više koncentracije i uspeo da završi posao nakon više od dva i po sata.

Njega u sledećem kolu očekuje susret sa Jiržijem Lehečkom, koji je u dva seta eliminisao Alehandra Davidoviča Fokinu.

Turnir u Kvinsu igra se za nagradni fond od 2.195.175 evra.

image