Sport

Zvezda opet bolja od Partizana, igraće se "majstorica" za titulu u ABA ligi!

Košarkaši Crvene zvezde i drugi put su odbranili domaći teren, pobedili "večitog" rivala i izjednačili na 2-2 u finalnoj seriji ABA lige
Zvezda opet bolja od Partizana, igraće se "majstorica" za titulu u ABA ligi!© ABA liga/Emilija Jovanović

Zvezda je u hali "Aleksandar Nikolić" savladala Partizan rezultatom 68:56 u četvrtoj utakmici i izborila "majstoricu".

Aktuelni srpski i regionalni šampion uradio je ono što je morao posle dva uvodna poraza i serija se sada seli u "Štark arenu", gde će u četvrtak od 20.00 biti odlučen šampion ABA lige.

Crno-beli su bolje otvorili duel i preko Matijasa Lesora zabeležili prve poene, ali je gostujuća ekipa vrlo brzo počela da greši. Zvezda je odgovorila preko Filipa Petruševa i došla do preokreta.

Izabranici Duška Ivanovića posle prvih deset minuta imali su sedam poena prednosti (20:13), pre nego što je na parket ušao Alen Smailagić. Rezervni centar Partizana prodrmao je svoj tim koji je uhvatio priključak i došao do vođstva.

I ono je bilo kratkog daha, pošto se na drugoj strani razigrao Fakundo Kampaco – Argentinac je brzo rešio nekoliko napada, publika se probudila, a crveno-beli su na pauzu otišli sa prednošću – 32:24.

Eventualna majstorica je na programu u četvrtak od 20 sati u "Štark areni".

Zvezda je otpor "večitog" rivala maltene  početkom treće deonice kada je napravila još jednu seriju. Tada se, kako ume, "zapalio" Ognjen Dobrić, koji je pogađao sa distance, ali i jednom snažno zakucao i razgalio publiku na tribinama.

U jednom trenutku je bilo maksimalnih +17 (49:32), ali je onda ekipa Željka Obradovića odgovorila serijom, a onda prišla na minus od pet poena sredinom poslednjeg perioda.

Tada je Stefan Lazarević pogodio izuzetno važnu trojku u svom prvom napadu na utakmici za 59:51, da bi pitanje pobednika definitivno rešio jedan od najboljih igrača na utakmici Fakundo Kampaco.

Argentinac je bio najefikasniji sa 21 poenom (4/7 za dva, 4/11 za tri), uz po četiri skoka i asistencije. Dobrić je dodao 14, četiri više od Petruševa.

U poraženom sastavu istakao se Dante Egzum sa dabl-dablom (12 poena i 10 skokova), dok su pored njega dvocifren učinak imali samo još Panter i Avramović sa po 10 poena.

  • 20. jun 2023 • 20:56

    20:56

    40' Kraj utakmice, Zvezda je pobedila Partizan!

    Zvezda je uradila ono što je morala da preživi i još jednom pobedila Partizan. Crveno-beli su pobedili "večitog" rivala 68:56 i izjednačili na 2-2 u trijumfima.

  • 20:53

    38' Panter promašio važan šut, Kampaco kaznio na drugoj strani

    Ne uspevaju crveno-beli da završavaju napade iz reketa i dozvolili su rivalu da ima šut za potpuni povratak. Kevin Panter je promašio otvorenu trojku za -2, a kazna je bila surova. Kampaco je driblingom "slomio" Egzuma i trojkom doneo 62:54.

  • 20:47

    36' Partizan sve bliži egalu

    Stao je napad Zvezde, sada ne funkcioniše ni šut sa distance. Malo po malo, Partizan se približio i polaganjem Pantera smanjio na 56:51.

  • 20:41

    34' Partizan spustio na -9

    Počeo je gostujući tim sa agresivnijom igrom u odbrani, a malo su se i domaći unervozili. Ledej je poentirao, a onda je Bentil izgubio loptu na sredini terena. Kontru je istrčao Avramović i smanjio na jednocifreni zaostatak.

  • 20:38

    32' Marković trojkom otvara poslednju četvrtinu

    Serijom 7:0 završio je Partizan treću deonicu, ali je Stefan Marković odbio nalet rivala i trojkom otvorio odlučujući period – 52:40.

  • 20:32

    30' Kraj druge četvrtine: Crvena zvezda – Partizan 49:39
  • 20:18

    25' Dobriiiiiić!

    Potpuno se razigrao Ognjen Dobrić i sjajnom energijom razmrdao crveno-bele. Sada je pobegao Panteru po čeonoj liniji i zakucavanjem došao do 45:32.

  • 20:12

    23' Dobrić za dvocifrenu prednost Zvezde

    Kako je završila drugu, tako je Zvezda počela treću četvrtinu. Kampaco je pogodio trojku, a onda je Dobrić lepim "flouterom" doneo prvi put dvocifreni višak i rezultat je 37:26.

  • 20:09

    21' Počela treća četvrtina

    Prvi napad ima Zvezda...

  • 19:51

    20' Kraj druge četvrtine: Crvena zvezda – Partizan 32:24
image