Zvezda opet bolja od Partizana, igraće se "majstorica" za titulu u ABA ligi!

Košarkaši Crvene zvezde i drugi put su odbranili domaći teren, pobedili "večitog" rivala i izjednačili na 2-2 u finalnoj seriji ABA lige

Zvezda je u hali "Aleksandar Nikolić" savladala Partizan rezultatom 68:56 u četvrtoj utakmici i izborila "majstoricu".

Aktuelni srpski i regionalni šampion uradio je ono što je morao posle dva uvodna poraza i serija se sada seli u "Štark arenu", gde će u četvrtak od 20.00 biti odlučen šampion ABA lige.

Crno-beli su bolje otvorili duel i preko Matijasa Lesora zabeležili prve poene, ali je gostujuća ekipa vrlo brzo počela da greši. Zvezda je odgovorila preko Filipa Petruševa i došla do preokreta.

Izabranici Duška Ivanovića posle prvih deset minuta imali su sedam poena prednosti (20:13), pre nego što je na parket ušao Alen Smailagić. Rezervni centar Partizana prodrmao je svoj tim koji je uhvatio priključak i došao do vođstva.

I ono je bilo kratkog daha, pošto se na drugoj strani razigrao Fakundo Kampaco – Argentinac je brzo rešio nekoliko napada, publika se probudila, a crveno-beli su na pauzu otišli sa prednošću – 32:24.

Eventualna majstorica je na programu u četvrtak od 20 sati u "Štark areni".

Zvezda je otpor "večitog" rivala maltene  početkom treće deonice kada je napravila još jednu seriju. Tada se, kako ume, "zapalio" Ognjen Dobrić, koji je pogađao sa distance, ali i jednom snažno zakucao i razgalio publiku na tribinama.

U jednom trenutku je bilo maksimalnih +17 (49:32), ali je onda ekipa Željka Obradovića odgovorila serijom, a onda prišla na minus od pet poena sredinom poslednjeg perioda.

Tada je Stefan Lazarević pogodio izuzetno važnu trojku u svom prvom napadu na utakmici za 59:51, da bi pitanje pobednika definitivno rešio jedan od najboljih igrača na utakmici Fakundo Kampaco.

Argentinac je bio najefikasniji sa 21 poenom (4/7 za dva, 4/11 za tri), uz po četiri skoka i asistencije. Dobrić je dodao 14, četiri više od Petruševa.

U poraženom sastavu istakao se Dante Egzum sa dabl-dablom (12 poena i 10 skokova), dok su pored njega dvocifren učinak imali samo još Panter i Avramović sa po 10 poena.

20. jun 2023 • 20:56

40' Kraj utakmice, Zvezda je pobedila Partizan!

Zvezda je uradila ono što je morala da preživi i još jednom pobedila Partizan. Crveno-beli su pobedili "večitog" rivala 68:56 i izjednačili na 2-2 u trijumfima.

38' Panter promašio važan šut, Kampaco kaznio na drugoj strani

Ne uspevaju crveno-beli da završavaju napade iz reketa i dozvolili su rivalu da ima šut za potpuni povratak. Kevin Panter je promašio otvorenu trojku za -2, a kazna je bila surova. Kampaco je driblingom "slomio" Egzuma i trojkom doneo 62:54.

36' Partizan sve bliži egalu

Stao je napad Zvezde, sada ne funkcioniše ni šut sa distance. Malo po malo, Partizan se približio i polaganjem Pantera smanjio na 56:51.

34' Partizan spustio na -9

Počeo je gostujući tim sa agresivnijom igrom u odbrani, a malo su se i domaći unervozili. Ledej je poentirao, a onda je Bentil izgubio loptu na sredini terena. Kontru je istrčao Avramović i smanjio na jednocifreni zaostatak.

32' Marković trojkom otvara poslednju četvrtinu

Serijom 7:0 završio je Partizan treću deonicu, ali je Stefan Marković odbio nalet rivala i trojkom otvorio odlučujući period – 52:40.

30' Kraj druge četvrtine: Crvena zvezda – Partizan 49:39

25' Dobriiiiiić!

Potpuno se razigrao Ognjen Dobrić i sjajnom energijom razmrdao crveno-bele. Sada je pobegao Panteru po čeonoj liniji i zakucavanjem došao do 45:32.

23' Dobrić za dvocifrenu prednost Zvezde

Kako je završila drugu, tako je Zvezda počela treću četvrtinu. Kampaco je pogodio trojku, a onda je Dobrić lepim "flouterom" doneo prvi put dvocifreni višak i rezultat je 37:26.

21' Počela treća četvrtina

Prvi napad ima Zvezda...

20' Kraj druge četvrtine: Crvena zvezda – Partizan 32:24

19' Kampaco pokrenuo Zvezdu

Omaleni Argentinac preuzeo je odgovornost u finišu druge deonice i rešio dva brza napada. Prvo polaganje, a onda i trojka za veliki huk sa tribina. Zvezda vodi 32:24.

16' Dosta nervoze na parketu

Ne uspevaju ni jedni ni drugi da prikažu igru koja ih je dovela do finala.

Više od dva minuta na semaforu nije bilo promene rezultata, do poena Anđušića iz popravnog za 22:22.

13' Sada problem i za Zvezdu, napad stao, Mitroviću treći faul

Početkom druge deonice počeli su problemi i za domaćina – već četiri minuta su bez poena, a onda je i Luka Mitrović u napadu napravio faul u napadu.

Na drugoj strani to kažnjava Kevin Panter trojkom i vraća potpuni egal – 20:19.

12' Smailagić ušao i uneo živost u igru Partizana

Alen Smailagić ušao je umesto Lesora i odmah uneo živost u igru Partizana. Prvo je odlično sačuvao Bentila prilikom prodora, a onda konačno pogodio trojku i prekinuo seriju ekipe bez koša iz igre. Rezultat je 20:16.

10' Kraj prve četvrtine: Crvena zvezda – Partizan 20:13

8' Loši minuti Partizana, Zvezda vodi

Posle televizijskog tajm-auta potpuno se raspala igra crno-belih, koji ni u odbrani, a ni u napadu, nisu mogli da uhvate loptu (četiri puta sa njom izašli u aut).

Domaćin do znalački koristi, snažnom odbranom čuva svoj reket i koristi potpunu dezorjentaciju rivala.

Madar je napravio glup faul nad Kampacom pri šutu za tri, Argentinac postigao samo jedno, a onda istrčao kontru i povisio na 18:12.

6' Zvezda mini serijom do preokreta

Imao je Partizan nekoliko praznih napada i izgubljenih lopti, što je odmah kažnjeno sa druge strane. Dobrić je pogodio trojku iz prvog kontakta, potom je Kampaco poentirao za 13:12.

3' Malo bolji početak Partizana

Prve poene na meču postigao je Lesor, da bi na drugoj strani istom merom uzvratio Petrušev.

Usledilo je nekoliko dobrih odbrana crno-belih koje je Aleksa Avramović krunisao trojkom, ali je onda odmah napravio glupost na drugoj strani.

Faulirao je Vildozu pri šutu za tri sa skoro pola terena i Argentinac je sa linije za slobodna bacanja smanjio na 4:5.

Ipak, Partizan je malo bolje otvorio duel i trojkom Ledeja došao do 6:10.

Počela utakmica u hali "Aleksandar Nikolić"

Posle boljeg skoka prilikom podbacivanja, prvi napad imaće crno-beli.

Prve petorke

Dobrodošli

Dobrodošli na lajv blog četvrte utakmice finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.