Duljaj: Imamo tri takmičenja, jedino mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da će klub iz Humske pokušati u narednoj sezoni da bude konkurentan u svim takmičenjima

Fudbaleri Partizan su danas zvaničnom prozivkom počeli pripreme za novu sezonu. Partizan će pored Superlige Srbije i Kupa Srbije naredne sezone igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.
"Svi znamo da smo bili na četvrtoj poziciji, to je jedan od najgorih rezultata u istoriji Partizana u kojima sam nažalost i ja učestvovao. Ono što sam ja tražio od kluba je da tražimo profil igrača koji nemaju preko 30 godina, već da to budu igrači koji mogu da donesu novu energiju klubu i da klub od njih profitira ukoliko se pokažu kvalitetnima", rekao je Duljaj.

On je istakao da Partizan ima dosta mladih igrača koji će konkurisati za prvi tim.

"Imamo dosta mladih igrača koji će konkurisati za prvi tim, što ne znači da će odmah uleteti u vatru, jer mora da se stvori jedan pozitivan ambijent. Svako ko može odmah biti konkurentan staviću ga da igra jer smo i mi tako odrasli ovde. Čeka ih izuzetno naporan rad, pokušaćemo da ih oslobodimo pritiska i da rastu uz malo iskusnije igrače koji će biti pored njih", rekao je Duljaj.

Duljaj je naveo da ne želi ništa da obećava uoči početka nove sezone.

"Imamo tri takmičenja, pokušaćemo da budemo konkurentni. Ne želim ništa da obećavam unapred, jedino mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe i stručni štab i ljudi u klubu. Partizan mora da bude jači, agresivniji, brži i za to su nam potrebni i adekvatni igrači".

On je pozvao navijače da u velikom broju naredne sezone podrže fudbalere Partizana.

"Ne čekamo kraj prelaznog roka kako bismo dovodili igrače već ćemo to uraditi do odlaska u Sloveniju kako ne bismo otišli na pripreme sa jednim timom i vratimo se sa drugim. Od igrača zavisi kakva će biti ekipa. Ono što dovodi publiku na stadion to je ekipa koja konstantno napada. Ko god je trener navijači to traže, da vide ekipu koja dominira. Pozivam navijače da dođu, neka pevaju šta god hoće, samo da ih vidim. Samo dođite", naveo je Duljaj i dodao da će novi kapiten posle odlaska Slobodana Uroševića biti domaći igrač.

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj najavio je još nekoliko pojačanja u narednom periodu.

"Napravili smo za sada dva transfera, još nekoliko igrača je u planu tokom narednih dana. Prednost je što smo u tome uspeli već početkom ovog meseca jer znate da prelazni rok traje do 15. septembra. Imamo vremena da napravimo ekipu koja će biti 90 odsto na okupu pre početka priprema u Sloveniji. Želja je da afirmišemo neke mlade igrače, da se vratimo našim korenima i da oni budu nosioci. Navikli su da nose dres Partizana, navikli su da nose grb koji je poprilično težak, osećaju pritisak. Molim sve navijače da budu uz Partizan jer znate koliko nam podrška znači. Potrebno je vremena i strpljenja, razumevanja. Nadam se da će se rezultat svega toga će se pojaviti u najskorije vreme", rekao je Kralj.