Obradović: I naši navijači su šampioni, finale kakvo zaslužuju Partizan i Zvezda

Trener Partizana Željko Obradović posle osvajanja titule u ABA ligi zahvalio se navijačima, državi, igračima i stručnom štabu i istakao da u klubu svi osećaju ponos zbog velikog uspeha

Partizan je pobedio Zvezdu u "majstorici" rezultatom 96:85 i stigao do sedmog trofeja u regionalnom takmičenju, a Obradović je uradio ono za šta je doveden.

"Jedna stvar koja je meni lično najveće zadovoljstvo večeras, a to da je utakmica protekla u sjajnoj atmosferi i da su navijači pokazali da su pravi šampioni", počeo je Obradović na konferenciji.

"Ovoliki broj navijača, a nije viđeno ništa što je neregularno – niti jedan novčić, niti jedan papir nije upao na teren. Treba im čestitati jer su bili uz nas, oborili sve rekorde i napravili finale kakvo zaslužuju Partizan i Zvezda."

Žoc se više puta zahvalio "grobarima" koji su nosili tim tokom čitave sezone.

"Bez njih sigurno ne bismo bili ovde."

On je potom pokušao i da malo analizira poslednju utakmicu sa "večitim" rivalom.

"Igrali smo protiv izvanrednog tima, Zvezda ima veliki kvalitet. Razlika od 20 poena je nešto što je mnogo u ovakvim utakmica, ali je Zvezda našla snagu da se vrati. Mislim da nas je malo stigao i umor, pokušao sam da nekim izmenama osvežim tim i na kraju smo uspeli da ostvarimo i ubedljivu pobedu."

Crno-beli su šampioni posle punih 10 godina.

"Osvojili smo titulu za Partizan posle ko zna koliko godina i na to smo veoma ponosni."

On se zahvalio svim ljudima u klubu, stručnom štabu i upravi, a posebnu zahvalnost je pokazao igračima Partizana.

"Još jednom bih se vratio na glavnu impresiju. Atmosfera je bila onakva kakvu zaslužuju Partizan i Zvezda, pričalo se samo o košarci i drago mi je da je tako", zaključio je Obradović.