Sport

Zvezda ostaje bez pola tima – Dobrić i Vildoza odlaze, "Pefi" u penziji

Dan posle neuspeha u finalu regionalnog takmičenja počelo je osipanje ekipe koja je pravljena da bude šampionska
Zvezda ostaje bez pola tima – Dobrić i Vildoza odlaze, "Pefi" u penziji© Dusan Milenkovic/ATAImages

Crvena zvezda izgledaće mnogo drugačije na početku sledeće sezone jer će otići mnogi važni igrači.

Najbolji košarkaš crveno-belih Ognjen Dobrić preći će u Virtus iz Bolonje, Luka Vildoza će u Panatinaikos, dok je legendarni "Pefi" okačio patike o klin.

Nekadašnji srpski reprezentativac Stefan Marković odlučio je da završi igračku karijeru, objavili su "crveno-beli" na zvaničnom sajtu.

"Kao klub smo ponosni što je Stefan deo svoje igračke karijere proveo i završio u našem klubu kome je dao mnogo", piše u saopštenju.

"Za dve sezone odigrao je 116 utakmica i osvojio pet trofeja sa KK Crvena zvezda (ABA ligu, dve titule prvaka Srbije i dva KRK), ali je tokom svog boravka još jednom potvrdio da je jedan od najvećih profesionalaca koji su nosili crveno-beli dres, radnika, ratnika, omiljenih saigrača na terenu i svlačionici, i na prvom mestu dobar čovek i veliki šampion."

Profesionalnu karijeru Marković počeo je u Atlasu, i nastavio je u  Hemofarmu, Benetonu, Valensiji, Banvitu, Unikahu, Zenitu iz Sankt Peterburga, Himkiju, Virtusu iz Bolonje i Crvenoj zvezdi.

Iskusni plejmejker je sa reprezentacijom Srbije bio drugi na Olimpijskim igrama 2016. godine, Svetskom prvenstvu 2014. godine i prvenstvu Evrope 2009. godine, a sa selekcijom do 19 godina ima zlatnu medalju sa Svetskog šampionata 2007. godine u Novom Sadu.

Klub će gotovo izvesno napustiti i Fakundo Kampaco.

image