Sport

"Saudijci žele da preuzmu fudbal!"

Pravu pomamu na fudbalskom tržištu napravili su čelnici u Saudijskoj Arabiji koji su krenuli da kupuju sve što im padne pod ruku
"Saudijci žele da preuzmu fudbal!"Getty © Justin Setterfield

Krenulo je senzacionalnim odlaskom Kristijana Ronalda u El Nasr na početku sezone, a onda, vodeći ljudi tamošnjeg fudbala, kao da su čekali novu pauzu kako bi krenuli u šoping i ne planiraju da stanu.

Put Saudijske Arabije prvo je krenuo Karim Benzema, a za njim i Ngolo Kante, Ruben Neveš, Hakim Ziješ, Eduar Mendi, Kalidu Kulibali...

Mesi je odbio arapski novac, iako mu je Saudijska Arabija jedan od glavnih sponzora, ali se spekuliše da bi tamo mogao da završi i Serhio Ramos, pa čak i Nejmar. Naravno, reč je o ugovorima koji vrede devet i više cifara.

Poslednja u nizu glasina koje je objavila "Marka" jeste i da je Bernardo Silva, jedan od glavnih šrafova Gvardioline mašinerije u Mančester sitiju, na pragu prelaska u El Hilal.

Ovakva situacija razbesnela je legendarnog Džejmija Karagera, nekadašnjeg defanzivca Liverpula, koji sada radi kao komentator.

"Bernardo Silva je u najboljim igračkim godinama, a u poslednjih pet godina bio je jedan od najboljih igrača u Evropi. Nisam bio zabrinut kada su u saudijsku ligu počeli da odlaze igrači u tridesetim godinama ili igrači koji su ispod tog elitnog nivoa (Neveš), ali ako se ovo dogodi, to će biti momenat kada se sve menja", objavio je Karager na društvenim mrežama.

On je kritikovao Saudijce koji pokušavaju da dovedu sve što im padne na pamet.

"Saudijci su preuzeli golf, velike bokserske događaje i sada žele da preuzmu fudbal!! Ovo mora da se zaustavi“, napisao je Karager na Tviteru i u svojoj objavi označio Premijer ligu i UEFA.

Predsednik Evropske fudbalske unije Aleksander Čeferin nedavno je izjavio da Saudijska Arabija pravi istu grešku kao Kina pre nekoliko godina.

image