Sport

Propao posao selektora i Partizana – Đerona neće biti trener crno-belih

Došlo je do velikog preokreta u pregovorima za koje se mislilo da su skoro gotovi, pa je kompletan posao propao
Propao posao selektora i Partizana – Đerona neće biti trener crno-belih© Antonio Ahel/ATAImages

Španski stručnjak Toni Đerona, koji je selektor rukometne reprezentacije Srbije, neće postati trener Partizana, saznaje specijalizovani portal "Balkan hendbol".

Đerona je trebalo da preuzme crno-bele, mediji su pisali da je dogovor skoro postignut, ali je došlo do velikog preokreta i čitav posao je propao.

Kako navodi spomenuti portal, u jednom trenutku je preneta informacija o ugovoru na tri sezone kada pregovori nisu ni bili u toku, što nas dovodi do zaključka da Đerona nije ni bio toliko blizu Partizana koliko se stekao utisak.

Tome je doprinela i izjava predsednik Rukometnog kluba Partizan Željka Perkunića.

"Postoje velike šanse da Toni Đerona postane trener Partizana, ali moram da kažem da još nije potpisao. Pregovori su još u toku", rekao je Perkunić.

"Ono što je nama najvažnije njemu se sviđa naš plan da u prvom redu razvijamo igrače, da okosnicu čine mladi domaći igrači, koji će biti sadašnjost i budućnost reprezentacije. To je ono sa čim se i on slaže i to nam daje za pravo da verujemo da ćemo uspešno završiti pregovore i da ćemo uskoro moći da kažemo da je Đerona trener Partizana."

Đerona ima još godinu i po dana ugovor sa Rukometnim savezom Srbije i fokusiran je na nastup na Evropskom prvenstvu, odnosno na borbu za olimpijske kvalifikacije.

Bez kluba je od aprila kada je napustio francuski Šartr.

image