Propao posao selektora i Partizana – Đerona neće biti trener crno-belih

Došlo je do velikog preokreta u pregovorima za koje se mislilo da su skoro gotovi, pa je kompletan posao propao

Španski stručnjak Toni Đerona, koji je selektor rukometne reprezentacije Srbije, neće postati trener Partizana, saznaje specijalizovani portal "Balkan hendbol".

Đerona je trebalo da preuzme crno-bele, mediji su pisali da je dogovor skoro postignut, ali je došlo do velikog preokreta i čitav posao je propao.

Kako navodi spomenuti portal, u jednom trenutku je preneta informacija o ugovoru na tri sezone kada pregovori nisu ni bili u toku, što nas dovodi do zaključka da Đerona nije ni bio toliko blizu Partizana koliko se stekao utisak.

Tome je doprinela i izjava predsednik Rukometnog kluba Partizan Željka Perkunića.

"Postoje velike šanse da Toni Đerona postane trener Partizana, ali moram da kažem da još nije potpisao. Pregovori su još u toku", rekao je Perkunić.

"Ono što je nama najvažnije njemu se sviđa naš plan da u prvom redu razvijamo igrače, da okosnicu čine mladi domaći igrači, koji će biti sadašnjost i budućnost reprezentacije. To je ono sa čim se i on slaže i to nam daje za pravo da verujemo da ćemo uspešno završiti pregovore i da ćemo uskoro moći da kažemo da je Đerona trener Partizana."

Đerona ima još godinu i po dana ugovor sa Rukometnim savezom Srbije i fokusiran je na nastup na Evropskom prvenstvu, odnosno na borbu za olimpijske kvalifikacije.

Bez kluba je od aprila kada je napustio francuski Šartr.