Sport

Partizan dobio važno pojačanje, Pantić na terenu posle devet meseci

Ofanzivni vezista Danilo Pantić je posle dugog odsustva usled povrede kolena ponovo spreman da pomogne crno-belima.

Fudbaleri Partizana savladali su Radnički iz Niša 4:0 u meču 17. kola Superlige Srbije, a osim tri važna boda, ekipa Gordana Petrića dobila je i važno pojačanje u vidu Danila Pantića. Ofanzivni vezista je proteklog vikenda odigrao prvi takmičarski meč za crno-bele u 2022. godini, pošto je odsustvovao zbog teške povrede ukrštenih ligamenata.

Pantić je u januaru na zimskim pripremama zaradio povredu koja ga je ostavila van stroja devet meseci, a u prvom nastupu nakon 316 dana zabeležio je i asistenciju. Upravo o svom teškom putu ove godine je nekadašnji fudbaler Čelsija imao šta da kaže.

„Operacija je bila 21. februara, povreda nekih mesec dana ranije, tako da devet meseci uopšte nisam bio na terenu. Osećaj je bio malo čudan, ceo današnji dan. Jako sam srećan što sam se vratio, što smo dobili utakmicu i što sam odigrao 60 i nešto minuta. Bilo je jako naporno, ali dao sam sve od sebe. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Hteo bih da se zahvalim svima koji su bili uz mene u ovom tešku periodu“, rekao je Pantić.

Ofanzivac Partizana se našao u startnoj postavi protiv Nišlija, što ga je iznenadilo.

„Šteta što nismo imali prilike za neku prijateljsku utakmicu pre ove, ovo mi je bila prva, jedina i generalna proba. Sve je dobro prošlo, ništa ne boli i sve funkcioniše kao pre. Ja sam jedva čekao da se vratim. Nisam očekivao da ću početi utakmicu, ali je šef tako odlučio. Pojedinci su bili skeptični što treba da počnem utakmicu od starta, ali je možda tako bilo i bolje.“

Crno-bele očekuje važan finiš obaveza do pauze pred početak Svetskog prvenstva u Kataru. Već u četvrtak se ekipa protiv Slovacka bori za plasman u nokaut fazu Lige konferencija, a ključni mečevi ih očekuju i u prvenstvu. Zbog toga bi oporavak Pantića mogao da se pokaže kao bitno pojačanje za crno-bele, naročito nakon nedavnog kiksa protiv Javora (3:3).

„Moramo da nastavimo dalje, to se u fudbalu jednostavno dešava. Nemoguće je igrati veliki broj utakmica bez izgubljenog meča ili remija. Mi moramo dalje. Ova utakmica mnogo znači svima nama, i za samopouzdanje i zbog ovog perioda od pet-šest dana koji uopšte nije bio lak“, rekao je Danilo Pantić.

image