Mbape o ubistvu tinejdžera: Žao mi je moje Francuske, anđeo nas prerano napustio

Francuski tinejdžer Nael M. preminuo je od prostrelnih rana u grudima, nakon što je u njega pucao policajac jer nije stao kada mu je naređeno, nakon čega su u Parizu i okolini izbili protesti i nemiri

Najbolji fudbaler "trikolora" Kilijan Mbape razočaran je i tužan zbog situacije u kojoj je jedan njegov sunarodnik izgubio život pošto ga je zaustavila policija.

Nael M, koji je imao 17 godina, preminuo je od prostrelnih rana u grudima, nakon što je u njega pucao policajac jer nije stao kada mu je naređeno.

Mbape je na društvenim mrežama osudio takav postupak policije i izrazio saučešće porodici stradalog.

"Žao mi je moje Francuske", napisao je Mbape na društvenim mrežama.

"Neprihvatljiva situacija. Sve moje misli su usmerene na Naelovu porodicu i njegove bližnje, ovaj mali anđeo nas je prerano napustio."

Policajac koji je pucao priveden je pod optužbom za ubistvo.

Prema pisanju lista "Mond", policija je prvobitno navela da je tinejdžer pokušao da ih pregazi, ali snimak koji je objavljen na internetu pokazuje drugačiju priču.

Pucnjava je izazvala niz protesta u utorak uveče u Nanteru, oblasti zapadno od Pariza gde je tinejdžer ubijen. Zapaljeni su automobili i kante za smeće.

Nereda je bilo i u blizini policijske stanice. Policija je upotrebila suzavac da razbije demonstrante, od kojih su neki stvarali barikade tokom cele noći.

Dvadeset četiri osobe su uhapšene nakon nereda, saopštile su pariske vlasti.

Nekoliko incidenata registrovano je i u okolnim gradovima.

Policija u Francuskoj ubila je prošle godine 13 ljudi tokom kontrole i zaustavljanja saobraćaja, navodi novinska agencija "Rojters". Smrt Naela M. je druga ove godine.

Pre dve sedmice, policija je usmrtila 19-godišnjeg vozača u gradu Angulemu na zapadu Francuske, nakon što je navodno udario policajca u noge tokom zaustavljanja.