Sport

Nejmar bi mogao da nasledi bogatstvo – od nepoznatog navijača

Brazilski fudbaler Nejmar jedan je od najbogatijih i najplaćenijih fudbalera na svetu sa godišnjom zaradom većom od 90 miliona dolara
Nejmar bi mogao da nasledi bogatstvo – od nepoznatog navijačaGetty © Ryan Pierse

Nejmar je godinama član Pari Sen Žermena gde prima platu of 56 miliona dolara, dok velike prihode ima i "van terena" – čak 35 miliona američkih novčanica.

Maneken je robnih marki kao što su "Riplej" i "Superdraj", bavi se pokerom i veliki novac dobija od sponzorstava kompanija koje se bave NFT-om i kriptovalutama, a vlasnik je i najvećeg ugovora u istoriji fudbala kada su u pitanju kopačke.

Pre nekoliko godina promenio je sponzora i iz "Najkija" prešao u "Pumu", ali sve to bogatstvo bi moglo da bude još veće.

Neimenovani navijač iz Brazila sve što ima testamentom je ostavio jednom od najboljih igrača u istoriji "Selesaa".

"Sviđa mi se Nejmar. Poistovećujem se sa njim. I ja ima problem jer me klevetaju. A i vezan sam za porodicu, a njegov odnos sa ocem me podseća na moj odnos sa ocem koji je preminuo", rekao je ovaj navijač za brazilski lokalni medij "Metropoles".

Tridesetogodišnjak je dodao i da nije dobrog zdravlja i da nema kome da ostavi sve što je stekao u životu, ali nije poznata vrednost njegove imovine.

"Ne želim da se svega dokopaju vlada i rodbina sa kojom se ne slažem", dodao je na kraju.

Pokušao je Brazilac i ranije da svoju imovinu "prebaci" na Nejmarovo ime, a sada je očigledno dobio savet da to može najlakše da reši tako što će napisati testament.

Nejmarova imovina trenutno se procenjuje na 200 miliona dolara.

image