Sport

Zvanično: Partizan i Zvezda u Evroligi!

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraće i sledeće sezone u Evroligi, potvrđeno je na zvaničnom sajtu elitnog takmičenja
Zvanično: Partizan i Zvezda u Evroligi!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Partizan je izborio plasman u Evroligu, pošto je osvojio regionalnu ABA ligu, dok je Crvena zvezda dobila pozivnicu za učešće u ovom takmičenju.

Iz Evrolige je saopšteno da će naredne sezone igrati svih 18 klubova, koji su i prošle sezone igrali u ovom takmičenju.

U sezoni za nama, crno-beli su igrali i četvrtfinale elitnog takmičenja, čak bio na korak od plasmana na Fajnal-for, dok su crveno-beli učešće završili u regularnom delu.

Šampion Evrokupa Turk Telekom želeo prolaz u elitno takmičenje, pošto je Gran Kanarija odustala od učešća, ali je njeno mesto zauzela Valensija. Monako je ostao u takmičenju kao raniji osvajač Evrokupa, kao i zbog plasmana u plej-of u prethodne dve sezone, dok je Albi obnovljeno mesto pošto joj je istekla dvogodišnja specijalna pozivnica.

Preostala tri mesta popunili su Partizan kao šampion ABA lige, Crvena zvezda i Virtus, koji su dobili vajld karte.

Tako će u Evroligi naredne sezone pored beogradskih klubova igrati Barselona, Real Madrid, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern Minhen, Asvel, Alba, Monako, Virtus i Valensija.

Ono što je novina, na pomenutom sastanku vlasnika licenci dogovorena je i promena formata takmičenja, koja se tiče plej-ofa.

Najboljih šest timova će se direktno plasirati u četvrtfinale, dok će se oni koji budu od 6. do 10. mesta igrati plej-in za preostala dva.

Titulu u Evropi brani "kraljevski klub".

image