Sport

PSŽ protiv Lorijena počinje novu sezonu

Nova sezona u francuskoj fudbalskoj Ligi jedan startovaće 12. avgusta, a aktuelni šampion ekipa Pari Sen Žermena igraće u prvom kolu na svom terenu protiv Lorijena
PSŽ protiv Lorijena počinje novu sezonuGetty © Valerio Pennicino / Stringer

U preostalim mečevima prvog kola sastaće se: Brest - Lens, Klermon - Monako, Marsej - Rems, Monpelje - Avr, Nant - Tuluz, Nica - Lil, Ren - Mec i Strazbur - Lion.

Prvi deo sezone biće završen 20. decembra mečevima 17. kola. Drugi deo sezone počeće 14. januara naredne godine, a utakmice poslednjeg, 34. kola na programu su 18. maja.

Francuska Liga jedan od naredne sezone ponovo ima 18 klubova.

PSŽ i dalje favorit, ali...

Sveci će i naredne sezone biti apsolutni favorit za osvajanje titule u francuskom fudbalskom prvenstvu, ali će njihov tim izgledati dosta drugačije nego prošle sezone.

Klub je već napustila prva zvezda Lionel Mesi, koji će karijeru nastaviti u Interu iz Majamija.

Serhio Ramos želi svim silama da se vrati u Sevilju, odakle je i ponikao, zbog čega je odbio da potpiše novi ugovor sa šampionom Francuske.

Nejmar je standardno nezadovoljan, ali kako ima ugovor do 2025. godine klub ne želi da ga pusti za malo obeštećenje. Problem je samo što nijedan klub ne želi da plati preko 100 miliona evra da dovede Brazilca, tako da od njegovog odlaska najverovatnije ni ovog leta nema ništa.

Što se tiče ostalih igrača sve je otvoreno, ali potvrđenih najava za odlazak bilo koga sa "Parka prinčeva" za sada nema.

image