Paunović ima novi posao, preuzeo slavni klub iz Meksika

Nekadašnji selektor omladinske selekcije Srbije Veljko Paunović našao je novi angažman posle odlaska iz Redinga prošle zime, pošto će ubuduće sedeti na klupi Gvadalahare.

Veljko Paunović je novi trener meksičke Gvadalahare. Jedan od najvećih meksičkih klubova potvrdio je da je srpski stručnjak preuzeo kormilo tima nakon što je ekipa zauzela tek deveto mesto u prvom delu sezone, takozvanoj „Aperturi“.

Gvadalahara je sredinom oktobra razrešila dužnosti Rikarda Kadenu, a neočekivan izbor pao je na Paunovića, tvorca uspeha omladinske selekcije Srbije za igrače 20 godina, koja je 2015. osvojila titulu prvaka sveta na Novom Zelandu.

Paunović je bio bez posla od februara ove godine, kada je engleski Reding odlučio da ga razreši sa mesta dužnosti. Nakon svog debija u engleskom Čempionšipu, nekadašnji fudbaler Partizana i Atletiko Madrida odlučio je da ponovo započne s poslom u nekom klubu van Evrope.

Prethodno je Paunović radio u Čikago Fajeru, gde je četiri godine predvodio tim iz MLS lige. Nakon godinu i po dana u Redingu i velikih finansijskih problema u koje je zapao taj klub, Paunović je odmarao, ali sada će raditi u jednom od istorijskih najvažnijih klubova iz Meksika.

Gvadalahara je bila jedan od 10 osnivača fudbalske lige u Meksiku, a klub koji njihovi navijači još zovu i Čivas, poznat je po tome da za njega mogu da nastupaju samo igrači iz Meksika. Utoliko će i Paunoviću biti otežan posao u vraćanju Gvadalahare u sam vrh meksičkog fudbala.